keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Aamiaiset - ihanat aamut

Ajattelin laittaa tähän muutaman aamiaisvinkin, jos tuntuu että kaipaa vaihtelua. Nämä ovat suosikkejani tällä hetkellä. 





Härkäpapu granolaa, makeuttamatonta mantelimaitoa tai kreikkalaista jogurttia ja marjoja, tässä puolukoita sekä keitetty kananmuna. Granola on härkäpapujen ansiosta proteiinipitoista (19%), joten nälkä pysyy hyvin loitolla lounaaseen saakka.



Toinen myös nopea aamiainen on paistettu muna ja kasviksia, tässä paprikaa ja pikkutomaatteja. Paistan munan pannun toisella laidalla ja otan kasviksiin vähän väriä ja lämpöä pannun toisella laidalla. Päälle vain pari pyöräytystä mustapippuria!




Tuorepuuro, aikaisempi ohjeeni löytyy täältä. Tuorepuuro vaatii miettimistä ja tekemistä jo edellisenä iltana, mutta aamulla tarvitseekin laittaa päälle vain marjoja, tässä mustikoita, hedelmiä, manteleita tai pähkinöitä, tässä myös paahdettua pellavarouhetta tai mitä nyt tekee mieli tai löytyy kaapista.


Munakokkeli tai munakas ja sen kanssa kylmäsavulohta ja avokadoa. Tämä on minulla enemmän viikonloppun aamiaisherkku kuin arjen!





Smoothiekulho on uusi tuttavuus minulle, en ollut aiemmin tehnyt, mutta nyt päätin kokeilla. Smootheja teen aina silloin tällöin, mutta tämä oli kiva uusi tuttavuus. Laita tehosekoittimeen 2 dl maustamatonta jogurttia, 2 dl jäisiä mustikoita, 1 banaani, 1/2 dl pellavarouhetta (tai leseitä) ja 2 rkl hunajaa. Ohenna tarvittaessa mantelimaidolla tai muulla nesteellä, massan pitää olla kuitenkin lusikoitavaa. Laita päälle makusi mukaan tuoreita marjoja, manteleita ja hedelmiä. Aamukiireessä en kyllä ehtinyt alkaa asettelemaan marjoja ja manteleita kovin kauniisti, mutta pääasia että maistui hyvältä ja piti nälän loitolla.

Ihania, toivottavasti rauhallisia aamuja ja herkullisia aamiaishetkiä!

2 kommenttia:

  1. Toi härkäpapugranola pitää testata! Ja kaunis kiitos, joululahjagranola suli suussa alle aikayksikön, slurps vaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä tota härkäpapugranolaa, todella hyvää, toki aika kallista, mutta terveellisestä pitää maksaa. Kiva kun jouluinen granola maistui! :)

      Poista