maanantai 18. tammikuuta 2016

Kokonainen kotkottaja uunissa

Kunnon talvipäivän ruokaa ovat pitkään uunissa kypsytettävät ruoat, kuten padat tai kokonainen jyväbroileri, kuten tämä, jonka teimme eilen sunnuntaina. Laitoin linnun marinoitumaan jo lauantai-iltana ja marinadiin laitoin: öljyä, valkosipulia, mustapippuria, suolaa, savupaprikaa ja timjamia. Sunnuntaiaamuna käänsin linnun marinadissa toisin päin, että maut pääsivät tarttumaan kunnolla koko lintuseen.



Sitten vain uuniin 175 asteeseen 1,5 tunnin ajaksi. Tuli todella mureaa ja hyvää. Lisukkeeksi tein täysjyväriisiä, vihreitä papuja ja tuoretta pinaattia.



Herkullista oli ja teen toistekin, niin helppoa ja hyvää!

2 kommenttia: