torstai 6. kesäkuuta 2019

Kesäkukkia
Kesäkuista torstaita kaikille!

Laittelin mökillä ruukkuihin kesäkukkia viime käynnillä. Muutaman amppelin olinkin jo laittanut aiemmin ja viime kesänä olikin vain amppelit, tuskin olisin nytkään laittanut muuta, mutta sain anopilta muuton alta muutaman ruukun jotka vein sitten mökille. Jännityksellä odotan miten kukat menestyvät, kun joutuvat kuitenkin olemaan ilman vettä pitkiäkin aikoja ellei sade niitä kastele. Kukat ovat kyllä todella kalliita, sen huomasin, kun nyt ostin vähän enemmän niitä, siinäkin mielessä olisi oikein kiva jos säilyisivät elossa kesän yli.

Ruukut ovat sinisiä ja valkoisia, yhtä lukuunottamatta, mutta vihreän ruukun sijoitinkin toisaalle terassille kuin missä muut ruukut ovat. Kukatkin ovat sinisiä ja valkoisia, niin maisema pysyy harmonisena ihastella.

Yhteen ruukkuun laitoin myös yrttejä: tavallista persiljaa, lehtipersiljaa, ruohosipulia ja rosmariinia. Minttu on maassa, kun se on niin voimakas viemään voimat muilta yrteiltä. Olisin halunnut laittaa myös timjamia ja tilliä, mutta niitä en ole saanut koskaan menestymään ruukussa, ovat aina kuivahtaneet ja kuolleet. Toki kun ostan mökille timjamia ja tilliä, niin laitan ne ruukkuun ja katson miten käy. Ja nämä yrtit siis ostin kaupasta ja istutin ne siitä sitten tuohon terrakottaruukkuun. Kauniin näköistä ruokailuryhmän lähellä, ja siitä voi myös napsia yrttejä suoraan ruoan päälle, niin halutessaan.

Nappaan aina pihasta muutaman kukan sisällekin pieneen lasipulloon kaunistamaan ruokapöytää.  

Kukkaisin terveisin,
Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti