maanantai 19. lokakuuta 2020

Pari sanaa pihasta ja terassista




















Viikonloppuna nostettiin vielä näissä kuvissa näkyvät terassin tuolit, ruokapöytä ja sohvapöytä autotalliin talvisäilöön. Saimme terassikalusteet talokaupan mukana ja niitä aiomme toistaiseksi käyttää, jossain vaiheessa varmaan uusinta tulee ajankohtaiseksi kuitenkin. 

Terassilla on myös kaksi sohvaryhmää, toinen tuli talokaupan mukana ja toinen meillä oli ennestään tyttären luona, mutta hänen muutettua uuteen kotiin, sinne parvekkeelle mahtui vain puolet sohvaryhmästä ja me saimme sitten toisen puolikkaan tänne. Kuvissa sohvissa ei ole enää tyynyjä, ne ovat olleet jo jonkin aikaa varastossa. Oikeastaan ainoa uusi kaluste terassilla on seinustalla näkyvä penkki, jonka jätämme siihen myös talveksi, koska iltapäiväaurinko tulee seinustalle aika kivasti, ja voisin kuvitella että siinä olisi kiva juoda iltapäiväkaakaot kevättalvella tai jouluna vaikkapa glögit. 

Terassinlaajennus talon kulma taakse tullaan aloittamaan keväällä maan sulettua. Nykyiseltä terassilta terassipolkua kulman ympäri kodinhoitohuoneen ovelle, josta tullaan saunasta ulos vilvoittelemaan eli tehdään pienelle istuinryhmälle sopivan kokoinen terassi sinne. Siihen on sitten kiva tulla saunasta vilvoittelemaan tai aikaiselle aamukahville. Nyt siinä on vain pari porrasaskelmaa.

Pihavajan vieressä on vanha hiekkalaatikkko, johon ideoin "japanilaista kivipuutarhaa" - katsotaan mitä saan aikaiseksi. Hiekkalaatikossa olevien pölkkyjen toiselle puolelle lähemmäksi seinää istutin nyt ison määrän kukkasipuleita, lisäsin toki multaa hiekan päälle. Toinenkin paikka kukkapenkille on suunnitelmissa, mutta se vaatii ensin tuon terasssin laajennuksen. 

Talvella on aikaa suunnnitella ja muuttaa mieltään vielä monta kertaa! :)

4 kommenttia:

  1. Se suunnittelu on niin hauskaa! Ja aikaa tosiaan muuttaa suunnitelmaa vielä monesti 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnittelu on hauskaa ja kaikenlaisia ideoita sitä pulpahteleekin mieleen. Toteutus onkin sitten toinen tarina.

      Poista
    2. Sehän on se edellistä vielä parempi ;)

      Poista
    3. Kaikki pihalla tekeminen on parasta; totaalista aivojen nollausta ja parasta meditaatiota.

      Poista