maanantai 5. lokakuuta 2020

Kurkistus uuteen kotiin












Tässä muutama kuva uudesta kodista. Eteisaulasta ja olohuoneesta. 

Aulan tuoli on jo tosin vaihtanut paikkaa. Myös asetelma elää tuon Ikean lasitason päällä. Tason alla olevat lyhdytkin ovat löytäneet paikkansa olohuoneesta. Koti alkaa olla hankintojen osalta lähes valmis niiltä osin kuin teimme listaa ennen muuttoa ja sen jälkeen. Vielä puuttuu jokunen matto ja valaisin. Tokihan erilaisia tarpeita ilmestyy ajan kanssa, mutta tuskin mitään suurta. Perusteet on kunnossa.

Viikonloppuna lista lyheni tylsillä mutta pakollisilla ja tarpeellisilla hankinnoilla kuten kuramatto eteiseen ja harjaralli ulos sisäänkäynnin portaille. Syksyn huomaa tulleen ja kengät on kiva saada puhtaiksi, paljon kun kävelemme tuolla hiekkateillä, pelloilla ja metsässä.

Kodissamme on tosi kiva valo ympäri vuorokauden. Aamuvalo tulee keittiön ikkunasta sisään ja iltavalo olohuoneen ikkunoista. Juurikin niin kuin pitää ja on optimaalisinta. 

Olemme viihtyneet täällä maalla oikein hyvin. Ensimmäinen vuosi uudessa paikassa ja uudessa kodissa on aina jännittävää - vähän kuin kuherruskuukausi. Kaikki on uutta; miten talo ja piha elää vuodenaikojen mukaan, miten ympäristö muuttuu vuodenaikojen mukaan, uudet naapurit ja ihmiset, uudet ulkoilureitit. On saanut etsiä uuden kampaajan, kosmetologin, hierojan, joogaopettajan, ruokakaupat ja muut palvelut. Päiväkin rytmittyy eri tavalla pidemmän työmatkan takia. Kaikkia menoja täytyy suunnitella vähän enemmän. Mutta mikäpä tässä on istuessa ja katsellessa järven yli vastarannalle ja ihailla upeaa syksyn ruskaa, valtavaa muuttolintuparvea järvellä ja naapurin mustaa kissaa viereisellä niityllä hiiriä vaanimassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti