torstai 29. kesäkuuta 2017

Uudenlaista parveke-elämää






















Tässä istuskelen ruokailutilan ranskaisella parvekkeella jalat nojaten parvekekaiteeseen tuolin ollessa sisällä itse ruokailutilassa. Aurinko paistaa sääriin mukavasti ja tuuli vilvoittaa kivasti ratikoiden kolistellessa alhaalla ja lokkien kirkuessa ylhäällä taivaalla. Meidän edessä on ihana iso ja vanha hevoskastanja tuomassa kaupunkimaisemaan vihreyttä ja luontoa.

Ruokailutilan ranskalaiselle parvekkeelle laitoin ihanan kukkivan laventelin, joka tuoksuu ihanalta kun lehtiin koskettaa. Toinen ranskalainen parveke on tv/olohuoneessa ja sinne parvekkeelle laitoin valkoisen pelargonian.

Iso parveke, jossa on siis pieni pöytäryhmä, on rauhallisen sisäpihan puolella, siellä on pöydällä marketta ja pikkupöydällä vielä lempiyrttejäni: basilikaa, ruohosipulia ja rosmariinia. Sieltä on kiva käydä napsimassa tomaatti-mozzarellasalaattiin basilikaa ja aamun munakokkeliin ruohosipulia.

Tänään olikin ensimmäinen aamu muuton jälkeen kun ehdin nauttia aamuteen tuolla parvekkeella. Seuraavaksi on "listalla" viinilasillisen nauttiminen siellä jonain lämpimänä kesäiltana. Ja syksyksi on tarkoitus hankkia jokaiselle parvekkeelle tuulenkestävät, umpinaiset lyhdyt. Kaikki vanhat lyhdyt ovat avomallisia ja ne eivät oikein toimi avoparvekkeilla, osan niistä veinkin jo mökille. Syksyä ajatellen parvekkeella onkin jo ihanan muhkeat ja pehmeät karvaiset pehmusteet tuoleille ja huovat lämmittämään hartioita, mutta ennen syyskelejä nautitaan kesästä ja lämpimistä kesäilloista.

Ranskalaiset parvekkeet tuovat kesän sisälle ja ruokapöydässä istuessa tuntuu kuin istuisi ulkona terassilla!

ps. parvekkeilla olevat kivet on aikoinaan raahattu Ahvenanmaalta ja ne ovat kulkeneet jo monessa kodissa mukana...

4 kommenttia:

  1. On teillä kyllä upealla paikalla asunto. Meren läheisyys, silti rauhassa keskustan hulinoilta ja kuitenkin lähes ytimessä. Aika ihanaa kyllä! Kesäiloa ja nähdään kun mekin rauhoitutaan kotiin paremmin. Maarit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin on ja edelleenkin tuntuu kuin olisi jollain reissulla! Kesäiloa sinullekin ja nähdään viimeistään "kesäkiireiden" hellitettyä.

      Poista
  2. Ihanaa että saa luukkuja auki ulkoilmaan, kummasti se laajentaa kotia ja pidentää kesää :)

    VastaaPoista