torstai 1. kesäkuuta 2017

Alkukesän liikunnat


Viime aikoina olen liikkunut enimmäkseen kotona sisällä tai mökillä ulkona. Ostin netistä NanaFitin viiden viikon treenipaketin, joista nyt on menossa toinen viikko. 
Viikossa on kolme treeniä, jotka tehdään Nanan ohjauksessa videon välityksellä, lisäksi yhtenä päivänä tehdään oma peruskestävyysharjoitus, viikossa pidetään kolme lepopäivää tai kaksi lepopäivää ja tehdään yksi oma aerobinen harjoitus. Nanan ohjattu videotreeni kestää noin 15-30 minuuttia ja ajattelin että sen ajan voin nipistää mistä vaan. Treenit on pääasiassa lihaskuntoa, mutta myös sykettä nostavaa. Lisäksi pakettiin kuuluu lämmittely-, kehonhuolto- ja venettelyvideoita, sekä ruokaohjeita. Treenit olen merkannut kalenteriin, toki niitä siirtelen muiden menojen tai olotilan mukaan, tänäänkin oli treeni merkattu kalenteriin ja töiden jälkeen ajattelin siivota kotona, niinpä tein treenin heti aamulla olkkarissa ja siitä saikin mukavan reippaan olon koko päiväksi. Nanan treenivideot ovat todella selkeitä, ei tarvitse itse laskea montako kertaa ja toistoa mitäkin liikettä pitää tehdä, kunhan vaan kuuntelee Nanan ohjeet ja tekee. Aivan huippua! 

Lisäksi nyt on alkanut puistoliikunnat kaupungin puistoissa, ja niissä olenkin käynyt koko ikinä jumppailemassa. Alkuviikosta kävin joogailemassa Herttoniemen urheilupuistossa vihreiden puidenoksien kurkotellessa sinistä taivasta kohden. Ihanaa kaikinpuolin! Samaan aikaan puistossa oli zumbaa, lasten jalkapallotreenejä ja tenniskentät täynnä porukkaa. Paljon liikunnaniloa siis!

Juoksemassakin olen käynyt, mutta vanha jalkavaiva ilmoittelee harmillisesti itsestään, vaikka muuten juoksu on kulkenut ihan kivasti. Täytyy ehkä vaan pitää juoksulenkit lyhyempinä siis.

Näillä liikuntajutuilla jatkan ainakin seuraavat viikot. Reipasta ja sporttista loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti