tiistai 9. heinäkuuta 2019

Muutakin kuin mökkeilyä tulossa (ja kesäruokaa)





















Koleaa tiistai-aamua taas mökiltä!

Elokuussa viimeistään on tulossa muitakin kuin mökkipostauksia. Meillä on tiedossa yksi reissu meille uuteen kohteeseen ja myös muutto uuteen, kylläkin väliaikaiseen, kotiin. Niistä sitten kirjoittelen elokuun puolella, siihen asti tulee aika paljon näitä mökkijuttuja. Tänään tein tässä aamusella vähän töitä ja samalla ajattelin raapustella tännekin muutaman rivin. 

Mökillä olo on ollut ihanan rentoa ja rentouttavaa. Olemme tehneet paljon taas kaikenlaista, se kun on niin kivaa. Olen myös tehnyt kahvakuula- ja kehonpainotreenejä, lukenut pari kirjaa ja kasan lehtiä, katsellut uusia sarjoja, nukkunut päiväunet ulkosohvalla kahden peiton alla, tiskannut eli meditoinut, nauttinut takkatulen loimusta, makoillut laiturilla heti kun aurinko on pilkahtanut esiin ja olemme vähän tutustuneet lisää lähiympäristöönkin.

Huomenna on tulossa ystäviä tänne yhdeksi yöksi ja lähdemmekin kivalle, pienelle retkelle naapurikaupunkiin; tästä varmasti kirjoitan oman postauksen myöhemmin.

Olemme syöneet tosi paljon marjoja ja hedelmiä, kalaa ja vihanneksia, mutta myös grilliruokaa on tehty, ulkona kokkaaminen kun on parasta näin kesällä, jopa viileällä säällä!

Kuvassa on taimenfileet foliovuossa, sekaan muutama nokare voita ja liraus valkoviiniä, päälle tilliä ja reunoille retiisiviipaleita, myös ohuet porkkana- ja kesäkurpitsaviipaleet sopivat tähän hyvin. Vuoka grilliin noin 20 minuutiksi, valele kalafileitä vuoassa olevalla voi-valkoviiniliemellä muutaman kerran ja nauti uusien perunoiden kanssa. Tähän ruokaan käy hyvin myös kuha-, siika- tai ahvenfileet.

Terkuin, 
Johanna

4 kommenttia: