sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Pikkelöidyt vihannekset







Kuumaakin kuumempaa huomenta! 

Kello seitsemältä koiralenkillä ilma tuntui vielä inhimilliseltä, tänään luvattu tänne Helsingin keskustaan 33 asteen kuumuutta, joka on mulle aivan liikaa. Eilen vietin 45 minuuttia Citymarketissa hyllyjen välejä hitaasti kulkien - siellä oli niin ihanan viileää. Ja niin ovat nämä viileän raikkaat pikkelöidyt vihanneksetkin. Maistuvat sellaisenaan helteellä välipalana tai grilliruoan lisukkeena. 


Tarvitset:
1 punasipulin
8 retiisiä
10 pikkutomaattia
1/2 tuorekurkun

Lisäksi voit käyttää tähän vihreää parsaa, porkkanoita, nauriita tai muita satokauden kasviksia.

Liemeen tarvitset:
3 dl vettä
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
1 tl korianterinsiemeniä
6 kokonaista mustapippuria

Lisäksi:
tuoreita yrttejä

Tee ensin liemi kiehauttamalla vesi, etikka, sokeri ja mausteet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Kuori sipuli ja paloittele kaikki vihannekset suupalan kokoisiksi. Upota ne liemeen ja anna maustua huoneenlämmössä vähintään puolisen tuntia. Nosta kasvikset liemestä tarjoiluastiaan ja revi päälle tuoreita yrttejä.

Sunnuntaiterveisin,
Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti