sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Mökkiprojekti: rännien uusiminen




























Helteistä sunnuntaipäivää! Sopivasti alkaa lämpimät säät kun loma lähenee loppuaan, pitää lähteä kaupunkiin sekä toimistolle että kotiin muuttopuuhiin. No, minkäs teet. Onhan se mukava kuumassa kaupunkiasunnossa pakkailla muuttolaatikoita. ;)

Jo viime kesänä katselimme päämökin rännejä sillä silmällä, että ne pitää uusia. Olisimme ne varmasti uusineet jo viime kesänä, mutta kun oli niin sateeton kesä kuin oli, niin eipä niillä tuntunut olevan kiirettä. Talvi tuli ja luntakin tuli aikamoisen paljon. Katto oli täynnä lunta ja lumen putoaminen itsekseen sekä pudottaminen katolta repi rännejä jonkin verran. Vanhat rännit olivat sinkittyä terästä, ruosteessa ja ruoste oli myös puhkonut reikiä ränniin. Ruuvitkin olivat jo ruosteessa, kuten kuvista näkyy. 

Kokemusta rännien vaihtamisesta meillä ei ollut, mutta aloitimme vanhojen poistamisella ja se kävikin suhteellisen helposti. Sitten vain uudet rännikiinnikkeet ja rännit paikoilleen. Yllättävän helppoa, laitoimme uudet kiinnikkeet samoille kohdille kuin vanhat olivat olleet ja saimme rännin kaadon heti kohdilleen. Sitten vielä saumakohtien tiivisteet paikoilleen.

Eniten miettimistä aiheutti rännin syöksyputken asentaminen; uusi kun ei osunut millään tavoin vanhan kohdalle, josta oli salaojaputki maahan. No, tähänkin löytyi ratkaisu. Vanha putki saa nyt törröttää siinä missä on ollut lienee jo 60-luvulta lähtien vanhan upean kivisen kivijalan vieressä. Rännien asentamisen jälkeen satoikin vettä parina päivänä, niinpä pääsimme heti näkemään miten vesi liikkui siinä, ja hyvinhän se virtasi ja juuri niin kuin pitää.

Terveisin,
Johanna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti