lauantai 27. heinäkuuta 2019

Kauneudenhoito mökillä

Lauantaihuomenta!

Mökillä on aikaa enemmän kaikenlaiseen, niin myös kauneudenhoitoon ja samalla mielenhoitoon. Ehdin tehdä kolmen viikon aikana monta jalkakuorintaa kuten myös jalkojen raspausta hohkakivellä. Mikäs sen mukavampaa kuin istua laiturilla ja hoitaa jalkoja siinä järviveden syleilyssä, katsella järvellä ja nauttia luonnosta. Ja toki ruusuinen jalkakylpykin teki hyvää sekä jaloille että mielelle. 

Kasvonaamion laitoin usein siinä vaiheessa kun laitoin saunanpesään viimeiset puut ennen löylyyn menoa. Juuri sopiva aika pitää naamiota kasvoilla. 

Vartalonkuorinta saunassa ja jokailtainen vartalonkosteutus kosteutusvoiteella tai vartaloöljyllä sen jälkeen tekee niin hyvää. Iho pysyy kosteana ja pehmeänä. Rasvaan tai öljyän koko kropan jokaisen suihkun jälkeen muutenkin ympäri vuoden, ja kun vielä levitän voiteen lymfakiertoa tukevilla liikkeillä, niin saan nestekierron samalla liikkeelle. Hiukset pesen mökillä biohajoavalla shampoolla ja pyrin siellä siirtymään kaikkien pesuaineiden osalta biohajoaviin kunhan vanhat on ensin käytetty pois. Luonto kiittää. 

On ollut ihana olla ilman meikkiä ja hiusmuotoilutuotteita lähes koko kesä. Olen saattanut sipaista aurinkopuuteria kasvoille ja suihkuttaa kuivashampoota hiuksiin kylille lähtiessä, mutta siinäpä se ehostaminen on ollut. Iho ja hiukset ovat saaneet levätä kunnolla. Mielen lisäksi. 

Myös uiminen pehmeässä, kirkkaassa järvivedessä on myös osa kauneudenhoitorutiinejani, kuten myös istuminen laiturilla teekupin kanssa aamuvarhaisella. Rauhallinen hetki aamulla. Oma hetki aamulla. Mieli kiittää.

Ja mikä tärkeintä - veden juominen - aivot, iho, sydän, verenkierto, koko kroppa tarvitsee vettä, sisäisesti ja ulkoisesti. 


Luonto on kotimme, vesi elämämme eliksiiri!
Johanna

2 kommenttia: