tiistai 16. heinäkuuta 2019

Kierrättäminen mökillä















Aurinkoista ja lämmintä tiistaihuomenta mökiltä! Aamu alkoi aamu-uinnilla, jonka jälkeen söimme rauhassa aamiaista. Laitoin tiskiveden lämpenemään, kastelin kukat ja tein kauppalistaa sekä keräsin miehelleni valmiiksi jätepussit jotka hän saa viedä mennessään kun lähtee kaupoille.

Kierrätämme ja lajittelemme täällä kaiken mahdollisen vieläkin tarkemmin kuin kaupungissa, koska se vähentää sekajätteen määrää huomattavasti. Sekajäte kun pitää viedä jäteasemalle ja sinne on jonkin verran matkaa, niin siellä käymme vasta kun sekajätettä on tarpeeksi eikä sitä enää voi säilöä täällä. 

Pahvit keräämme yhteen paperikassiin, joka on helppo viedä kaupan vieressä olevaan pahvinkeräykseen. Puhtaimmat pahvit poltamme saunassa tai avogrillissä. 

Muovia tulee mahdottoman paljon: marjoista, hedelmistä, liha/kanapakkauksista ja ties mistä, mutta nekin saa vietyä helposti kauppareissulla kierrätykseen. 

Tänä kesänä hankimme Kekkilän puutarha- ja mökkikompostorin ja sinne kierrätämme kaiken biojätteen, minkä nyt kompostoriin voi laittaa. Keittiössä meillä on pieni biojäteastia, jossa on biopussi ja sinne on helppo heittää kaikki maatuva jäte. Biojäteastian tyhjennän päivittäin, ettei se ala haisemaan sisätiloissa. Kompostoriin laitamme myös kompostoivan huussin jätteen.

Kompostorin sijoitimme tontin varjoisampaan paikkaan ja paikkaan jossa ei oleilla, ohjeiden mukaan. Lisäksi hankimme kunnon talikon kompostiaineksen sekoittamiseen, sekä kompostikuiviketta ja  -herätettä. Ensikeväänä saan toivottavasti multaa pariin uuteen kukkapenkkiin, joita olen suunnitellut tänne. 

Kierrätysterveisin,
Johanna

ps. ylimmissä kuvissa näkyvän karahkan löysin rannasta, nostin sen ylös kuivumaan tuohon vanhan laiturin betonituelle, jossa on päivämäärä 23.5. ja nimikirjaimet T.K. Voin vain arvailla vuotta ja tekijää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti