maanantai 29. elokuuta 2016

Mustikkamascarponekakku

Bongasin tämän kakun ohjeen At Maria's -blogista, joka on yksi suosikkiblogini. Sieltä voit käydä kurkkaamassa kauniit kuvat kakusta, koska omani on aivan liian tumma ja pimeä, syystä että kuvasin kakun vasta illan pimentyessä kun en voinut laittaa kakkua kakkuvadille ennen tarjolle laittamista, niin tulos on mikä on, mutta kakun maku oli sitäkin parempi. Aivan ihana kakku ja sopiva päätös rapuaterialle. Muunsin hieman ohjetta muutamasta kohdasta.



Tarvitset kakkuun:

6 dl kotimaisia metsämustikoita
1 sitruunan mehun
1 dl hillosokeria 

paketin Bastogne-keksejä
100 g voita sulatettuna

500 g mascaponejuustoa
5 purkkia ranskankermaa
sokeria maun mukaan, joko tavallista sokeria tai tomusokeria
1 sitruunan raastetun kuoren

Tee näin:

Kiehauta ensin mustikoita, sitrunanmehua ja sokeria noin 10 minuuttia, sekoittele ja anna jäähtyä. Murskaa keksit esim. perunanuijalla kulhossa ja lisää sulatettu voi keksimurujen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla kokonaan ja taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset ja kaada se pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin viilenemään. Kun mustikkaseos on jäähtynyt kokonaan, kaada se kakun päälle ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli. 



Varoitus, kakkua tuskin jää yhtään seuraavaan päivään. Herkullisia kakkuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti