maanantai 3. lokakuuta 2016

Ruisrieskat aamiaispöytään







Mieheni lähti eilen, aurinkoisena sunnuntaiaamuna, koiramme kanssa aamulenkille, teini nukkui vielä ja minä aloin leipomaan näitä helppoja ruisrieskoja. Tein ensin taikinan kohoamaan, leikkasin sillä aikaa edellisenä iltana graavautumaan laitetun lohen viipaleiksi ja keitin muutaman luomumunan. Rieskojen paistuessa keitin teetä ja laittelin kynttilät palamaan. Sitten olikin aika nauttia lämpimiä rieskoja!


Tarvitset rieskoihin:

2 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
1 rkl öljyä
2 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 rkl sokeria
0,5 tl ruokasoodaa

Sekoita öljy jogurtin sekaan, lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Taikina on todella löysää, ei kannata sitä siis ihmetellä. Peitä kulho ja anna levätä noin 20 minuuttia. Nostele taikinasta kuusi kekoa lusikalla leivinparille. Taputtele jauhotetuin käsin tasaisiksi rieskoiksi ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja nauti!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa niiin herkulliselta! Aikas täydellinen sunnuntaiaamu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rieskat maistuivat oikein hyviltä kaiken panttaamisen jälkeen!

      Poista