maanantai 8. toukokuuta 2017

Viikonlopun kuulumisia

Olin viikonlopun yksin kotona, tai itseasiassa tytär saapuu kotiin vasta tänään ja mies huomenna, joten yli viikonlopun. Perjantai-ilta menikin eläinlääkärissä koiramme korvien puhdistuksessa, joka tehtiin nukutuksessa, kaikki meni hyvin ja toivottavasti ollaan saatu nyt pitkä korvatulehduskierre poikki.


Lauantain aamussa oli jännitettävää sään puolesta, vaikka aurinkoista olikin luvattu, mutta aina kun olen lähtenyt ystäväni kanssa shoppailukierrokselle keskustaan, niin sää on ollut mitä kamalin ennusteista huolimatta. Mutta nyt aamu valkeni aurinkoisena ja alkoi reippaalla metsälenkillä pirteän herra koiran kanssa. Kaupungissa kiertelimme putiikin jos toisenkin, keräilin sisustusideoita uuteen kotiin ja nautimme lounaan Strindbergin suorastaan kuumalla terassilla. Olipa ihana nauttia hellelukemista, kun yhtään ei tuuli ottanut siihen. Kesäntuntua siis!



Kävimme myös ensimmäistä kertaa Helsingin Dopp -nimisessä vaateputiikissa. Mikä ihana, ystävällinen ja ammattitaitoinen palvelu. Viivyimme siellä tovin jos toisenkin, mutta liikkeessä on sekin huomioitu hyvin: tarjolla oli sohvanurkkauksessa pieniä vesipulloja, pientä suolaista ja makeaa sekä asiakas wc. Iso plussa näistä! Pienen lepotauon jälkeen jaksoi taas sovitella lisää. No, mukaani tarttui sieltä kevään, kesän ja jo talvenkin juhlia silmällä pitäen nilkkapituinen tyllihame, jonka olinkin bongannut liikkeen blogista jo jokunen aika sitten, ja ihmeen kaupalla hameita oli vielä yksi jäljellä. 


Yksin kotona olessa ihaninta on hiljaisuus, ja että kaikki paikat pysyvät järjestyksessä, leivänmuruja ei ole leikkuulaudalla ja voin tehdä ruokaa jos siltä tuntuu tai olla tekemättä, ja aika pienellä ruoanlaitolla tämä viikonloppu menikin. 

Sunnuntaina siivosin ja laitoin paikkoja järjestykseen oikein erityisesti, koska ensimmäinen asuntonäyttö oli silloin. Ehdin myös sulattaa pakastimen, siivota jääkaapista kaikki vanhentuneet säilykkeet pois, kuten myös kuivamuonakaapista. Näytön ajaksi lähdin koiruuden kanssa vanhempieni luokse lounaalle, jonka nautimme lämpimällä parvekkeella. Ja sitä ennen olin jo ehtinyt käydä keskustassa tapaamassa siskoa kahvittelun merkeissä hänen lempikahvilassaan Cafe Engelissä.



Ja kun noita ruokakaappeja siivoilin, päätin, että ennen muuttoa on ohjelmassa "tee ruoaksi mitä kaapista löytyy" -ruokaa eli ajatuksena käyttää mahdollisimman paljon tuotteita pois ja ostaa vain jokin raaka-aine ruokaan. Nyt kun perhe alkaa palamaan reissuiltansa, niin ruokaa on siis taas tehtävä! Tänään teinkin pari ruokaa valmiiksi tätä viikkoa ja tämän viikon menoja silmällä pitäen. Ensimmäinen ruoka oli kanacouscous, johon ostin vain kanasuikaleet, kaikki muu mitä siihen laitoin löytyi kaapista, kuten couscous, linssit, säilykepaprikat ja kesäkurpitsa. Toinen ruoka oli makaronilaatikko, johon ostin vain jauhelihan, kaapista käytin mm. makaroneja, kesäkurpitsaa ja kuivattuja tatteja.

Muutenkin pienimuotoinen muuttoraivaaminen on alkanut, nyt ei ole onneksi sellaista jättiurakkaa edessä kuin viimeksi. 

Kivaa viikkoa ja suosittelen kokeilemaan ilman mitään muuttoja tuota "tee ruoaksi mitä kaapista löytyy" -ruokaa, kauppareissuilla kuluu vähemmän rahaa ja saat hyödynnettyä kaapissa olevia, ehkä jo vanheneviakin tuotteita pois.

2 kommenttia:

  1. Mullakin on aina "man tar vad man har" -viikot kyökissä ennen muuttoja. Sitä ajattelee muuttavansa siten paaaljon keveämmin kantamuksin, vaikka todellisuudessa ehkä puolikas muuttolaatikko sillä puuhalla vapautuu. Mutta onpahan uusissa kaapeissa sitten hetken väljempää, kovin palkitsevaa sekin.

    VastaaPoista