perjantai 8. helmikuuta 2019

Helmikuun helmi - ravintola Kaskis Turussa

No nyt ei voi muuta sanoa kuin huhhuh! Olipas elämys herkutella ravintola Kaskiksessa Turussa viime viikon perjantaina. Pitkä odotus palkittiin ja kannatti todellakin odottaa. Jono ravintolaan on noin kolmisen kuukautta, mutta peruutuspaikkoja löytyy aina, niin kuin meillekin nyt kävi, kun vielä kerran jaksoin ravintolaan soittaa. Ensimmäinen kattaus on klo 17, mutta ravintola aukeaa jo klo 16 ja kun saavuimme paikalle osa seurueista oli jo syömässä, joten joustoa löytynee.


Tarjolla on neloset tai kuutoset eli neljän tai kuuden ruokalajin yllätysmenut. Ja niihin sopivat viinipaketit. Me valitsimme ystäväpariskunnan kanssa neloset, koska olimme kuulleet että annokset ovat ihan kivan kokoiset, eivätkä mitään ihan pientä piperrystä ja tämä piti kyllä paikkansa. Alkujuomien aikana tuli pieni keittiön tervehdys, joka oli ihanan samettisen pehmeää sellerikeittoa.


Ensimmäinen ruokalaji oli siikaa (1.kuva), makuina mukana yllättävästi wasabia ja jalopenoa upean keltaisen tyrnikastikkeen kera. Huimat maut, jotka sopivat täydellisesti yhteen.


Toinen alkuruoka oli burgundinpata (2. kuva) joka oli tehty porosta ja jossa oli rapeutta tuomassa suolatut maapähkinät. Käsittämättömän erikoisia yhdistelmiä jotka toimivat loistavasti yhteen.


Pääruoka oli Ahvenanmaalaista häränfilettä. Annoksen lisukekasvikset nousivat lähes pääosaan. Ja katsokaa mitä värejä! (3. kuva)


Jälkiruokana oli hunajajäätelöä (4. kuva) - mikä pehmeys koostumuksessa ja maussa, kuin olisi kesäisellä kukkaniityllä liihotellut kuin perhonen.


Maut muistan vielä tarkasti joka annoksesta, mutta en ihan kaikkea mitä niissä oli, koska niitä ei ollut kirjoitettu mihinkään - yllätysmenu!


Varaa ensin pöytä Kaskiksesta ja suunnittele sen jälkeen viikonloppureissu Turkuun. Ravintola löytyy joen toiselta puolelta, pienen ylämäen päältä kerrostalon alakerrasta, jossa on ollut ravintoloita jo pitkän aikaa. Miljöökin jo näkemisen ja kokemisen arvoinen.


Kaskis nousi kyllä ykköseksi täällä kotimaassa koetuista ravintolaelämyksistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti