tiistai 19. maaliskuuta 2019

Hernekastike kalalle















Eikö olekin ihanan keväisen vihreä kastike? Kummasti kastike tuo väriä muuten melko värittömään annokseen, makua unohtamatta. Kastike oli niin hyvää että lusikoin sitä luvattoman paljon suoraan kattilasta suuhun. No, se sallittakoon kokille.


Tarvitset:
oliiviöljyä 3 rkl
shalottisipulia ohuina siivuina 2 kpl
valkosipulin kynsiä 2 kpl hienonttuna
kasvislientä 2 dl
pakasteherneitä 400 g 
suolaa 1/2 tl
mustapippuria myllystä
voita 2 rkl
sitruunamehua 1 rkl


Kaada kattilaan öljy, kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää herneet ja kuullota niitäkin hetki. Lisää mukaan kasvisiliemi ja keitä muutamia minuuttteja. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta sauvasekoittimella. Paseeraa massa siivilän läpi puukauhaa apuna käyttäen. Kaada paseerattu kastike takaisin kattilaan. Tähän asti voit tehdä etukäteen. Juuri ennen tarjoilua kuumenna kastike kiehuvaksi ja lisää voi sekä sitruunamehu. Sekoita, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Tarjoa valkoisen kalan kanssa, esim kuningaskampelan tai turskan.


Alkuperäinen ohje Hanna Gullichsen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti