keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Ankkaa ja karamellisoituja porkkanoita





Tässä yksi edellisen mökkireissumme ruoka, jonka tein kokonaan sisällä kolmantena iltana. Kahtena edellisenä iltana olimme grillanneet ja savustaneet. Nyt emme viitsineet viritttää grilliä ankan sisäfileiden vuoksi, ne kun tulevat pannulla niin nopeasti ja helposti. Ankan seuraksi tein salaattia ja karamellisoituja porkkanoita.



Käytän nykyään lähes aina vain sydänsalaaattia, se on ihanan rapeaa ja maukasta. Sydänsalaatti kestää myös lämpöä ja sitä voi kevyesti grillata tai paistaa pannulla, jos haluaa uutta ulottuvuutta siihen. Nyt kun on veriappelsiinisesonki, niin lohkoin salaattiiin yhden veriappelsiinin. Appelsiinihan on tunnetusti ankan ystävä. Lisäksi karamellisoin porkkanoita. Tässä ohje porkkanoiden karamellisointiin.



Tarvitset:
porkkanoita 2-3 kpl
öljyä
vaahterasiirappia 1 rkl
suolaa 
mustapippuria

Kastikkeeseen tarvitset:
porkkanamehua 0,5 dl, käytin sitruuna-limemehua
valkoviinietikkaa 2 rkl
inkivääriä raastettuna 2 rkl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
soijakastiketta 1 rkl
öljyä 0,5 dl
suolaa


Leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Sekoita kulhossa öljy, vaahterasiirappi ja mausteet. Lisää porkkanatikut kulhoon ja sekoita hyvin. Anna marinoitua. 

Voit joko paahtaa porkkanat uunissa leivinpaperin päällä 225 asteessa kunnes ovat saaneet väriä ja pehmenneet. Voit myös kypsentää porkkanatikut pannulla, kuten minä tein. Annoin porkkanoiden marinoitua pari-kolme tuntia ja sen jälkeen paistoin niitä pannulla sen verran että saivat kivasti väriä, karamellisoituivat ja kypsyivät. Paistamisen aikana lisäilin marinadia pannulle sekoitellen koko ajan. 

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, ainakin puolisen tuntia ennen käyttöä.

Asettele sydänsalaatinlehtiä lautaselle, lisää veriappelsiinilohkot ja karamellisoidut porkkanat. Valele päälle kastiketta. Nauti ankan kanssa.


Alkuperäinen karamellisoitujen porkkanoiden ohje Viinlehti 1/2019.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti