sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Ulkona kokkailua mökillä - myös talvella


Talvella suunnittelen mökkiruokailut sitten että tiskiä tulisi mahdollisimman vähän, toki käytämme talvisin myös kertakäyttöastioita jonkin verran. Talvella grillaaminen ja savustaminen onnistuu aivan loistavasti ulkona. Tällä kertaa grillasimme lihaa yhtenä iltana ja toisena savustimme lohta.Savustuspöntön sijoittaminen jätkänkynttilän päälle ei ollut tarkoitus, mutta lumi oli peittänyt kaikki kivet ja tiilet, joiden päälle savustuslaatikko oli tarkoitus laittaa, mutta hyvin se savustaminen onnistui tuossa jätkänkynttilänkin päällä.


Varsinaisen ulkotulipaikan kokoamme tiilistä ja kivistä ensikesänä, jolloin voimme käyttää muurikkapannua vaikkapa muikkujen tai lettujen paistamiseen, myös paellan saa ihanasti tehtyä avotulen päällä. Me laitamme savustuslaatikkoon leppähaketta/lastuja ja katajanoksan, jotkut laittavat sokerinpalan tuomaan tummemman ja kauniimman värin kalanpintaan, mutta itse pidän sitä turhana eikä se vaikuta makuun.

Ulkona kokkailu on parasta ja niin tunnelmallista! Käyttekö talvella mökillä? Entä grillaatteko tai savustatteko talvella kotona tai mökillä?

Talvi tuntuu jatkuvan, mutta onneksi aurinkoisena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti