tiistai 26. maaliskuuta 2019

Maaliskuisia mökkitunnelmia

Lunta oli mökillä vieläkin todella paljon kuten kuvista näkyy. Oli sitä paljon jo sulanutkin sitten viime käynnin, mutta kyllä tuossa tovi ja jos toinenkin menee että kaikki lumi on sulanut. Katoilta putoili lunta, mikä oli myös aika vaarallista ja sainkin muutaman osuman, niin että vasen käsivarsi on nyt upean mustelman peittämä, kuten myös oikea ranne ja oikea reisi. Onneksi selvittiin kuitenkin vain mustelmilla.

Järvenjäät olivat lähteneet noin puoliväliin vastanrannalta päin. Joutsenpari vietti aikaansa jäänreunalla ja aikamoiset soidinmenot oli kyllä käynnissä koko lauantaipäivän. Oli kiva seurailla niiden touhuja.

Saimme nauttia aurinkoisesta säästä perjantaina ja sunnuntaina, mutta myös pilvisestä säästä lauantaina, jolloin satoi välillä vähän vettä ja räntää. Lumitöitäkin tehtiin urakalla, jotta saatiin terasseja vähän näkyviin sekä tehtiin tilaa seuraaville katolta putoaville lumipaakuille. Tytärkin oli mukana mökillä, mikä oli oikein kivaa, nautittiin päiväkahvit ulkona auringossa, oli aikaa jutella kunnolla, saunottiin, istuttiin kynttilän valossa ja herkuteltiin.

Lucakin nauttii aina mökillä olosta todella paljon, touhuaa ulkona ja saa kulkea vapaana - mikäs sen parempaa. Kotiinlähdön koittaessa Luca kävelee hyvin hitaasti autolle, ja ymmärtäähän sen, ei meistä kukaan haluaisi lähteä pois, varsinkin kun ehdittiin nyt olla vain kaksi yötä. 

Seuraavaan kertaan, jolloin toivottavasti lumet sulaneet jo huomattavasti enemmän.

Täällä kaupungissa on jo niin keväistä, kun kaikki lumet on sulaneet, kadut putsattu hiekasta ja kevätkukat alkavat puskemaan kylmän mullan läpi puistoissa. Ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti