maanantai 11. maaliskuuta 2019

Ramen-keitto




Tein tässä jokunen aika sitten ensimmäistä kertaa Ramen-keittoa. En kyllä edes muista sellaista syöneenikään, mutta aina sitä on tehnyt mieli jostain syystä. Syykin selvisi sitten sitä syödessäni eräänä maanantaina työpäivän jälkeen - selkeää lohturuokaa! Ja ah, niin hyvää sekä helppo ja nopea tehdä. Tässä ohjetta teillekin:

Tarvitset:
valkosipulin kynnen tai pari
inkivääriä raastettuna 1-3 rkl, maun mukaan
öljyä
erilaisia kasviksia, esim broccolinia, varsikukkakaalia, kevätsipulia, herkkusieniä, sokeriherneitä tai muita nopeasti kypsyviä kasviksia
kanalientä noin 6 dl
ramen-nuudeleita 100 g
soijakastiketta 2-3 rkl
mirinkastiketta 2-3 rkl

Lisäksi tarvitset:
löysäksi keitetyn kananmunan per syöjä
pulled pork -lihaa 150 g per syöjä
seesaminsiemeniä
korianteria

Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet, raasta inkivääri. Kuullota niitä öljyssä hetken, lisää pilkotut kasvikset ja sekoittele vielä hetki. Lisää kuuma liemi kasvisten joukkoon. Anna kiehahtaa ja lisää vielä nuudelit, keitä kypsiksi muutama minuutti. Mausta soijalla ja mirinillä. Lisää liemeen vielä lämmin pulled pork.

Keitä samaan aikaan toisessa kattilassa kananmunat puolikypsiksi eli noin 4 minuuttia. 

Jaa keitto kulhoihin, lisää kaiken päälle halkaistu kananmuna, seesaminsiemeniä ja korianteria. 

Syö ja rentoudu!

Tästä riitti kahdelle hengelle pariksi päiväksi. Ostin kaupan valmisruokatiskiltä lämmintä pulled pork -lihaa ja se pysyi hyvin lämpimänä foliopussissa keiton teon ajan, tai voihan sitä vaikka lämmittää pannulla tai mikrossa, mutta varo että se ei pääse kuivumaan. Lihan toki voi jättää pois, tai käyttää vaikka grillibroileirin lihaa. Jos käytät jotain lihaa, niin käytä kypsää, niin silloin keitto valmistuu noin 15 minuutissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti