perjantai 15. maaliskuuta 2019

Ilta Oopperassa








Ilta oopperassa - niitä iltoja on ollut tänä alkuvuonna jo neljä! Olen käynyt katsomassa kaksi oopperaa ja kaksi balettia. Kaikki hyvin erilaisia keskenään. On ollut modernimpaa ja perinteistä. On ollut ystäväseuraa ja olen käynyt myös yksin. Olen nauttinut ennen esitystä lasin shamppanjaa tai väliajalla teetä ja leivoksen tai joskus molemmat, kuten eilen.

Pidän itse oopperarakennuksesta, joka on moderni ja avara, siellä on tilaa kuljeskella ennen esitystä ja nauttia Töölönlahden valoista.

Thais-ooppera oli yhtä kultaa ja kimallusta, valtavat lavasteet, mielettömät puvustukset ja upeaa perinteistä oopperamusiikkia. Pidin paljon ja nautin.

Jää-ooppera oli taas täysin päinvastaista. Siniharmaa saaristolaistunnelma, vaatimatonta, meren ja jään liikkeet taustalla, paikoitellen ahdistavakin tunnelma, hyvin tuli esille saaristossa asumisen haasteet ja kuinka siellä eletään säänarmoilla, vielä nykyäänkin. Koskettavaa.

Pieni Merenneito-baletti oli perinteinen baletti, mutta mukana oli myös uusia ulottuvuuksia kuten kertojan ääni ja pari kertaa katsojatkin pääsivät sukeltamaan veden alle mukaan 3D-lasien kanssa. Huikeaa.

Sylvia-baletti oli itkettävän kaunis kokemus. Klassista ja modernia tanssia klassisen, todella kauniin musiikin säestyksellä. Voimakas tarina vahvoista naisista. Vaikka olin tutustunut tarinaan etukäteen, olin välillä kateissa missä mennään, mutta sitten ajattelin, että väliäkös sillä kuka kukin on ja mitä nyt tapahtuu - annoin esityksen ja musiikin temmata itseni mukaan. Ja se kannatti. Nautin vain uskomattomasta tanssista ja taiteesta.

Taide, on se sitten missä muodossa vain, antaa niin paljon voimaa, irrottaa arjesta, mutta auttaa myös selviytymään arjessa.

Harrastatko sinä taidetta käymällä teatterissa, tanssi/musiikkiesityksissä, näyttelyissä, konserteissa, elokuvissa tai teetkö itse mahdollisesti taidetta jollain tavalla? Harrastatko käsitöitä, nikkarointia, valokuvausta tai vaikka leipomista? Kaikesta itse käsillä tekemisestä saa paljon hyvää.

Ihania taiteellisia hetkiä, oli se sitten mitä vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti