perjantai 11. lokakuuta 2019

Tasavuosia rapujuhlien merkeissä





Ihanaa perjantai-iltaa! 

Tänä vuonna juhlimme syyskuun lopussa rapurallaaporukan kanssa 20. kerran rapujensyönnin merkeissä. Huimaa! Tuskin uskalsin toivoa parikymmentä vuotta sitten, että sama porukka saadaan rapupöydän ääreen joka vuosi kahdenkymmenen vuoden ajan. Mutta toivoin kuitenkin ja sen silloin sanoinkin ääneen, että 20 vuoden päästä unelmana olisi että tässä pöydässä istuvat lapset kumppaneineen. Ja tänä vuonna se tosiaan tapahtui! Nuoret aikuiset tulivat kumppaneidensa kanssa mukaan juhliin. Ensimmäisellä kerralla lapsia oli vain kaksi tyttöstä mukana meidän kuuden aikuisen lisäksi. Tytöt istuivat syöttötuoleissaan ja imeskelivät ravunkuoria ja mussuttivat paahtoleipää. Sitten syntyi poikia lisää neljän vesselin verran eli loppulukemana kuusi aikuista ja kuusi lasta. 

Lasten ollessa pieniä pidimme rapukekkereitä vuorosysteemillä monellakin tapaa: joka toinen vuosi lapset pääsivät mukaan ja jokainen perhe järjestää edelleen vuorollaan eli oma vuoro tulee kolmen vuoden välein. Lasten ollessa mukana ohjelmassa oli aina ennen varsinaista rapujensyöntiä jotain kivaa: olemme keilanneet, pelanneet lähikentällä jalkapalloa, käyneet Turun Linnassa, kiipeilleet seikkailupuistossa, ajaneet mikroautoilla ja niin edelleen; juhlia on pidetty kaikkien kotona kaupungissa kuin myös mökeillä, jolloin ohjelmaan on kuulunut mökkiolympialaisia, metsäretkiä, saunomista ja uimista. 

Tänä vuonna porukan ollessa niin iso kuin se oli, päätimme järjestää juhlan yhteisvoimin vuokratussa ulkopuolisessa tilassa, tilasimme alkuruoan ja jälkiruoan valmiina, osan ravuista saimme ravustettua itse ja loput tilasimme valmiiksi keitettyinä. Koristelimme tilan yhdessä, sytytimme paljon kynttilöitä, laitoimme musiikin soimaan ja kilistelimme. Muistelimme vanhoja juhlia, lauloimme muutaman snapsilaulun ja taisimme tanssiakin muutaman askeleen! 

Parasta on se että, olemme pitäneet tästä perinteestä kiinni kaikki nämä vuodet ja nuoret haluavat edelleenkin tulla mukaan juhlimaan meidän kanssa! Vihjasimme, että 30-vuotisjuhlien järjestäminen onkin sitten nuorten vastuulla ja me aikuiset tulemme vain paikalle. Katsotaan, katsotaan!

Näitä juhlia on aina hauska suunnitella ja järjestää, ja joka vuosi juhla onkin järjestävän perheen näköinen ohjelmineen ja tarjoiluineen. Perinteet kunniaan ja ensi vuoteen!

ps. kuvat eivät liity näihin juhliin mitenkään, kamera unohtui kotiin ja ehkä parempi niin

2 kommenttia:

  1. WOW, ihanaa ja perinteet tosiaan kunniassa❣️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tämä on huippujuttu.🙏💖Ja perinteet parasta, ja nyt jotenkin kun kirjoitin tähän tästä perinteestä, niin oikein ymmärsin kunnolla koko hienon perinteen mikä meillä on ollut ja on tulevaisuudessakin.

      Poista