perjantai 25. lokakuuta 2019

Napa Valley - road trip jatkuu

























Hyvää huomenta mökiltä - hyvin nukutun yön jälkeen! Olisiko jäätävä jetlag vihdoinkin ohi? Toivottavasti. Viime viikolla katseltiin upeaa merimaisemaa Tyynellemerelle, nyt tuijottelen Saimaata. Molemmat upeita maisemia, toinen vaan toista tärkeämpi. Palataan vielä kuitenkin ison valtameren rannalle ja takaisin matkakertomukseen.

Maisemat muuttuivat tyystin kun pääsimme rannikolta sisämaahan viinialueille! Samalla lämpötila alkoi nousta ja loputkin rannikon pilvet väistyvät auringon tieltä. Maasto muuttui kumpuilevaksi viiniköynnösalueeksi. Sadonkorjuu oli jo alkanut osittain tiettyjen rypäleiden kohdalta. 

Vierailimme omatoimisesti yhdellä viinitilalla tulopäivänä ja seuraavana päivänä osallistuimme opastetulle neljän viinitilan kierrokselle. Pikkubussi haki meidät hotellilta 10.30 (palasimme takaisin klo 17.30) ja kyydissä meitä oli 13 henkeä, meidän lisäksi yksi pariskunta Norjasta ja loput olivat kohdemaasta. Hauska porukka ja juttua riitti! Kaikki tilat olivat pieniä ja jokaisella tilalla maisteltiin neljää viiniä. Viiniä kaadettiin tosiaan vain tilkat ja pöydissä oli astiat mihin sai kaataa loput mitä ei halunnut juoda. Opastettuun kierrokseen kuului myös pikniklounas ja juustotarjotin. Viimeisessä paikassa viinien kanssa maisteltiin neljää erilaista artesaanisuklaata. Hieno idea ja toimi hyvin! 

Mielenkiintoinen päivä, opin paljon uutta viininvalmistuksesta sekä Napa Valleyn ja Sonoman -viinialueista. Parasta antia hyvien viinin lisäksi oli hauska matkaseura, juttua riitti ja kännyköistä näytettiin lopussa jo kuvia lapsista ja koirista!

ps. alimassa kuvassa korkkipuu, joka kumisi komeasti siihen koputtaessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti