perjantai 9. lokakuuta 2020

Odotettuja ruokavieraita











Jokunen viikko sitten sain kaksi ystävääni meille ensin reippaalle järvenympäryslenkille ja sitten söimme lounaan. Kuten olen ennenkin kertonut, arkena ruoanlaitto on vähän sitä sun tätä eikä oikein inspiroivaa, mutta heti kun on tulossa ystäviä, sukulaisia tai kylänmiehiä/naisia meille, innostun kovasti kokkailusta. Myös viikonloppukokkailut, siis perjantai- ja lauantai-iltojen kokkailut, inspiroivat ja saavat innostumaan. Ja nyt kun on uusi, iso keittiö, niin kyllä ruoanlaitto on mukavaa ja rentouttavaa. Koronakevät lopetti kaikki visiitit suuntaan jos toiseenkin, kesällä saimme jo muutamia vieraita mökille, sielläkin on muuten kiva kokkailla, mökillä ruoanlaitto on tosin erilaista ja tehdään erilaisia ruokia kuin kotona. 

Ylimmässä kuvassa valkopapuhummusta jota nautimme uunilohen ja uunijuuresten kanssa kahden ystäväni kanssa lounaalla. Alemmassa kuvassa päärynävuohenjuustopiirakka, jota herkuttelimme jälkiruoaksi. Piirakan sain tehdä oman pihan päärynöistä, mikä nosti piirakan tason ihan eri korkeudelle. Todellista lähiruokaa, paitsi tietenkin vuohenjuusto, vaikka sitäkin on kotimaista aina välillä saatavilla.

Mutta takaisin ruokavieraisiin. Tämä viikonloppu on täynnä vierailuita; sukulaisia ja ystäviä. Pari viikkoa sitten sovimme päivät. Silloin alkoi aivot raksuttamaan erilaisia ruokia sesonkia silmällä pitäen läpi. Ideointia, lehtien ja ruokakirjojen selailua. Innostusta. Kattamisideoita. Tunnelmointia. Pari päivää sitten menuun kirjoittaminen paperille. Eilen aamulla kauppalistan kirjoittaminen ja kaupassa käynti. Kirjoitan muuten aina kauppalistan kahteen kertaan. Toisella kerralla niin, että hankittavat tuotteet on listalla siinä järjestyksessä kuin ne löytyvät kaupasta. Helpottaa varsinkin pitkän listan kanssa. Eilen valmistin tämän päivän jälkiruoan ja kohta menen tekemään alkukeiton ja kastikkeen valmiiksi, juureksetkin kuorin ja esivalmistelen jo nyt ja sitten pääsen kattamaan pöydän. Kynttilät sytytän noin vartti ennen vieraiden tuloa. Ja laitan musiikkia soimaan. Huomisellekin on aloitettava esivalmistelut tänään, joten puuhaa riittää. Joten ei muuta kuin kivaa viikonloppua!

2 kommenttia: