torstai 11. kesäkuuta 2015

Matkalla

Matkalle lähtö, matkalla olo ja kotiinpaluu. Kaikki ihania. 

Matkalle lähtö on kuitenkin se kaikkein kutkuttavin ja jännittävin, silloin on kaikki vielä edessä ja odotukset korkealla, on sitten kyse loma- tai työmatkasta. Toki loma- ja työmatkassa on huima ero perillä olossa, mutta kummassakin on tietenkin lähdöntunnelmaa. Laivasatamissa kuten lentokentilläkin on kiva pöhinä aina päällä. Ihmiset ovat innoissaan, ehkä vähän jännittyneitäkin. Itse jännitän aina jonkin verran lentokoneen kyydissä olemista, joskus pelko on ollut voimakkaampaa ja joskus ei pelota juurikaan. En osaa sanoa mistä se johtuu, mutta ehkä vaan se tieto, että en itse pystyisi hallitsemaan tai tekemään mitään lentokoneessa, jos jotain sattuisi. Sama tunne laivalla.


Matkalla olo on tietenkin se mitä kaikki odottavat. Uutta nähtävää, uutta koettavaaa, uusi ihmisiä, uusia kohtaamisia, uusia makuja ja tuoksuja - jotain muuta kuin sitä perusarkea, myös työmatkalla.


Kotiinpaluu tietää paluuta arkeen. Itse olen nykyään varsinainen kotihiiri ja viihdyn kotona puuhastellen kaikkea kivaa ja arkista, joten paluu on minulle ihan positiivinen asia. Kaikki soljuu mukavasti eteenpäin, tietää mitä seuraavaksi tapahtuu, ei tarvitse liikoja miettiä päivän ohjelmaa, tuttua ja turvallista.

Mutta silti odotan jo seuraavia matkoja, joista toinen edessä reilun viikon päästä ja toinen vajaan kuukauden päästä. Ajatukset siirtyvät aika ajoin tuleviin matkoihin, kuten myös vielä haaveissakin oleviin matkoihin. Jokin matka, edes pieni, pitää olla aina tiedossa ja varattuna - on jotain mitä odottaa arjen keskellä. Ja muutama matka haaveissa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti