maanantai 25. tammikuuta 2016

Paahdettu tomaattikeitto

Tässä toinen lupaamani sosekeitto-ohje. Alkuperäinen ohje napattu myös Kotiliesi-lehdestä. Tarviset kahdelle hengelle: 500 g tomaatteja, 1 sipulin, 1 valkosipulinkynnen, öljyä, suolaa, sokeria, mustapippuria, siivun maalaisleipää ja kasvislientä tarpeen mukaan.


Leikkaa tomaatit halki, leikkaa sipuli neljään osaan ja valkosipuli puoliksi. Laita kaikki uunipellille, mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla, pirskottele päälle vielä vähän öljyä. Paahda kasviksia uunissa 225 asteessa noin puolisen tuntia. Laita kasvikset tehosekoittimeen ja lisää leivänpalaset, soseuta. Lisää kasvislientä, jotta saat sopivan paksuuden keittoon. Kaada keitto kattilaan ja lämmitä.  




Laita keiton päälle vielä nokare ranskankermaa tai paksua kreikkalaista jogurttia. Nauti lämmittävästä keitosta talvisen ulkoilun jälkeen! Kätevä emäntä paahtaa samalla kerralla sekä tämän keiton että porkkanakeiton kasvikset, hyvin mahtuvat pellille vierekkäin, jos tekee keitot kahden hengen annoksina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti