lauantai 3. syyskuuta 2016

Sunnuntaikanaa lisää

Tässäpä ruokavinkki huomiselle!

Kokonaisesta kanasta tai broilerista tulee todella mehevää uunissa ja on todella, todella sopivaa sunnuntairuokaa! Pilkoin vuoan pohjalle kesäkurpitsaa, munakoisoa, sipulia, valkosipulia, tomaatteja, porkkanaa ja muutaman perunan eli kaikkea mitä jääkaapin vihanneslaatikosta löytyi. Uunivihanneksissa on parasta se, että voi käyttää jo vähän nahistumaankin alkaneet yksilöt. Päälle pirskottelin rosmaariiniöljyä (joo, mun lemppari tällä hetkellä) ja kaiken tämän vihannespaljouden päälle kokonainen kana, jonka pintaan hieroin suolaa ja mustapippuria. Koko komeus uuniin (175 astetta) 1,5 tunniksi eli tässä täytyy vähän ennakoida moneltako olisi nälkä ja tekisi mieli kaluta mehevää kanankoipea! 


Ja mikä parasta vain yksi astia liikantui, no okei myös toinen kun tein ranskankermasta ja majoneesista kastikkeen ruoalle eli ranskankermaa, majoneesia, sinappia, suolaa, pippuria, valkosipulia ja persiljaa. Siinäpä se yksinkertaisuudessaan.

Eikä sitä ihminen muuta tarvitse sunnuntaina paitsi ehkä kevyet päiväunet ruoan jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti