perjantai 4. marraskuuta 2016

Ravintolavinkkejä Roomaan

Tässä muutama ravintolavinkki Roomaan menijöille.

Antico Arco, osoite Piazzale Aurelio, 7, (Gianicolo). Taksimatkan päässä keskustasta, mutta sen arvoinen. Ravintola on kahdessa kerroksessa, saimme pöydän yläkerrasta, jossa oli kaunis tunnelmavalaistus. Paikka oli aivan täynnä, joten suosittelen ehdottomasti pöytävarausta, omamme taisimme tehdä jo pari kuukautta ennen matkaa. Paikan ruokafilosian mukaisesti tarjolla on modernia italialaista ruokaa perinteisistä raaka-aineista valmistettuna. Söimme pitkän kaavan mukaan hyvien viinien saattelemana todella herkullisia annoksia, joista alla muutama kuva. Paikan kiva erikoisuus oli, että kun tilasimme kaikki eri annoksia, jokaiselle tuotiin maistiaiset myös toisten annoksista, näin ei päässyt tulemaan annoskateutta ja sai rauhassa maistella muidenkin tilaamia herkkuja!



 Alkuun tuli keittiön tervehdyksenä kurpitsakeittoa.


Crispy buffalo mozzarella, Sardinian tuna roe and tomato confit.


Spagheti Verrigni with carbonara sauce and black truffle. 


 Lamb fillet in a crust of nuts and breadcrumbs with cauliflower and black truffle.


Antica Birreria Peroni, osoite Via S. Marcello 19. Yhtenä päivänä kävimme lounalla Birreria Peronin panimoravintolassa, rentoa ja hyvää panimoravintolaruokaa ja Peronin olutta tietenkin. Saimme pöydän avoimen ikkunan vierestä, josta oli kiva seurata viereisen kadun liikennettä. Ravintola ei ota pöytävarauksi, ja joskus jono voi olla pitkäkin kadulle asti. Aukeaa klo 12, suosittelen menemään heti silloin paikalle. 






La Locanda del Prosciutto, osoite Via del Gesu, 81. Sattumalta törmäsimme tähän pieneen kinkkubaariin, ja kävimme lounaan ja illallisen välissä syömässä kinkkumaistelulautasen kera hyvän punaviinin. Joo, ei ehkä olisi ollut tarpeellista, mutta miten sitä olisi voinut ohittaa niinkin kivan pienen kinkkubaarin, kun on tälläinen foodie kuin on. Mutta kyllä me käveltiinkin joka päivä valtavat määrät, joten yhdet extrakinkut varmasti sulivat pois.



Gusto, osoite Piazza Augosto Imperatore 9. La vera pizza napotelana. Todella, todella hyvää pizzaa. Vahva suositus!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti