lauantai 19. marraskuuta 2016

Ruokavalokuvauskurssi

Olin torstai-iltana pitkään haaveilemallani ruokavalokuvauskurssilla. Aiemmin olen ollut toisella valokuvauskurssilla, jossa opin oikeasti käyttämään kameraani ja sen säätöjä, nyt keskityttiin enemmän sommitteluun ja valoihin. Kurssin piti espanjalainen valokuvaaja Alejandro Lorenzo studiollaan Eläintarhassa. Oli kiva päästä kuvaamaan studio-olosuhteissa erilaisisssa valo-olosuhteissa ja oppia valon tärkeydestä kuvatessa. Kotona ruokakuvien (tai minkä tahansa) ottaminen on tähän aikaan vuodesta haastavaa, on pimeää jopa päivällä, auringon paistaessa harvoin ja ruoanlaiton ja kuvaaamisen painottuessa muutenkin iltaan. Olin kurssilla kahden ystäväni kanssa, jotka myös kuvaavat paljon. Ensimmäinen kuva onkin ystäväni ottama kuva minusta työntouhussa.







Yllä ja alla on samoilla asetuksilla otetut kuvat pasta-annoksesta, valaistus studiossa oli sama, mutta alemmissa kuvissa käytettiin salamaa. Mikä huima ero! Alapuolen kuvat näyttävät siltä kuin ruokalehdissä olevat kuvat, yläpuolella enemmän sellaisia kuin kotioloissa saa otettua. Olen aina ollut skeptinen salaman käyttöä kohtaan, mutta nyt mieli muuttui.





Studiossa hääräili myös kuvaajan koira Jussi, joka oli selvästi perso ruoalle.



Ylläolevassa kuvassa kuvaaja valmistelee asetelmaa eli puhaltelee kaakaojauhetta pöydälle suklaiden ja appelsiinilohkojen päälle. Lopuksi kuvasimme siis appelsiinitryffeleitä täysin pimeässä studiossa ja vain kuvattavaan kohteeseen oli osoitettu valo. Studion seinät olivat mustat, katto täynnä erilaisia lamppuja, kuten myös siirrettäviä valoja ja varjoja, erilaisia kankaita ja paljon muuta rekvisiittaa. Hyödyllinen ja kiva kurssi!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti