tiistai 10. tammikuuta 2017

Ilmastonmuutos ja positiivisuus






Täällä on ollut nähtävissä todellakin mitä ilmastonmuutos voi tehdä. Ensimmäistä päivää lukuunottamatta on ollut pilvistä, mutta lämmintä kuitenkin, lämpötilojen hipoessa 30 asteen nurkilla. Hyvinkin epänormaalia tälläinen pilvisyys tähän aikaan vuodesta, Thaimaassa kymmenisen kertaa käyneenä voin sen todeta. Myös hotellin henkilökunta pahoittelee säätä koko ajan ja kertoo kuinka tämä on epänormaalia. Yleensä aamulla on ollut jonkin verran pilvistä pilvilautan hajotessa aamupäivän aikana, mutta ei nyt. Ikinä ei ole satanut niin paljon kuin nyt, aiemmin on saattanut tulla muutama pikkukuuro, mutta esimerkiksi eilen satoi koko päivän, niin että illalla pikkukadut tulvivat todenteolla. 

Olemme kuitenkin pitäneet positiivisen mielialan yllä, olemmehan kuitenkin lomalla, täällä on lämmintä ja olemme saaneet nauttia aurinkotuoleissa löhöämisestä hyvän kirjan kanssa. Ja kyllä sitä väriä on saatu kasvoihin luonnon omasta suojakertoimesta huolimatta. Olemme myös nauttineet päivittäin erilaisista hieronnoista ja hoidoista, ehkä enemmän kuin jos aurinko olisi helottanut kirkkaalta taivaalta kaiken aikaa.

Tänään pakkaamme tavarat ja huomenna aikaisin aamulla suuntaamme kohti lentokenttää ja talvista kotimaata, ihanaa sekin, odotan jo hiihtoladuille pääsemistä. Ja tärkeimpänä kaikesta, haemme herra Labbiksen kotiin hoidosta!

2 kommenttia:

  1. Ei täälläkään ole kovin hääppöistä,kosteaa tihkua tullut ja lähes kaikki lumet ovat menneet. Kadut ihan loskassa , kumisaapaskeli. Viime viikon 20 asteen(2 päivää) ovat tipotiessään, kuitenkin on loppu viikoksi luvassa pientä pakkasta. Luonto on kohta yhtä musta, kun teidän lähtiessä. Toivottavasti saadaan vielä lunta tänä talvena. Tervetuloa kotiin!

    VastaaPoista
  2. Harmillista kuulla, että lumet tuli ja meni, toivottavasti tulisi edes jonkinverran lisää jossain vaiheessa.

    VastaaPoista