keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Bocuse d'Or -kilpailu Lyonissa


















Viime keväänä ruokahullu ystäväni kysyi kiinnostaisiko lähteä tammikuussa katsomaan Bocuse d'Or -kilpailua Lyoniin. Ai kiinnostaisiko? No, tottakai. Kesän aikana varmistui, että saisimme pääsyliput kisakatsomoon, seuraavaksi varasimme yösijan ja sitten lopulta myös lennot. 

Kisapäivänä menimme messuhalliin heti aamusta, jossa oli samaan aikaan myös isot ruoka-alan messut, mutta niillä emme ehtineet sen enempää kiertelemään valitettavasti, koska katsomoon kerran päästyä ja istumapaikan sieltä saatua, poistuminen katsomosta ei onnistunut, koska takaisin ei olisi päässyt tai olisi toki jonottamalla, mutta tuskin olisi onnistunut. 

Suomen joukkueen (Eero Vottonen, assistentti Miikka Manninen, coach Matti Jämsen, tuomari Pekka Terävä) suoritus alkoi 8.20 ja päättyi 14.05. Katsomossa oli huima meininki ja kannustus, liput liehuivat, torvet ja rummut soivat, laulut ja kannustushuudot raikuivat. Jokainen maa oli vallannut tietyn osan katsomosta omaan maan joukkueen keittiön edestä. Lähelle keittiötä meillä ei ollut asiaa, mutta onneksi kuvaa näytettiin koko ajan isoilla screeneillä, siitä syystä kuvien laatukin on tässä huono, kun ne on otettu screeniltä. Noin kaksi tuntia ennen kuin ensimmäisen maan lautasannokset piti olla valmiina jännitys alkoi tiivistymään katsomossa ja korviahuumaava meteli alkoi yltymään. Kun oman maan joukkueen annokset esiteltiin, niin muut maat antoivat kyseisen maan kannustaa rauhassa ja olivat hiljaa eli siellä katsomossakin kunnioitettiin toisten joukkueita. Kaikenkaikkiaan päivä kului todella nopeasti!  

Kaikki annokset olivat todella upeita ja joukkueet tekivät kovaa työtä koko reilun viiden tunnin ajan, saatikka, että kisaan on valmistauduttu lähes kaksi vuotta. Suomen joukkueen takana on ollut iso porukka mahdollistamassa tämän koko pari vuotisen rupeaman! Tänään katselimme porukalla kisa-tv:stä palkintojen jaon. Suomi sijoittui hienosti kuudenneksi, USAn voittaessa, Norjan ollessa toinen ja Islannin kolmas. Oli myös mahtavaa päästä eilen illalla tapamaan koko Suomen tiimi ja kuulla kisasta enemmän, kuten myös nähdä väsymys ja helpotus, ja toisaalta ilo onnistuneesta suorituksesta, kokkien kasvoilla. Olisipa päässyt vielä maistelemaan heidän tekemiään annoksia!

Kaikkinensa, upea 'once-in-a-lifetime' kokemus päästä seuraamaan kisoja paikanpäältä, kiitos siitä Suomen taustatiimille. Koko porukkamme nautti jokaisesta hetkestä ja olemme nyt kaikki yhtä uutta, erilaista, ruokakokemusta rikkaampia!

2 kommenttia: