sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Suolainen mämmi ja pääsiäisen kattaus












Hyvää pääsiäissunnuntain aamupäivää, tässä nautiskelen aamiaisen jälkiruokana mämmiä perinteisesti kerman ja sokerin kanssa, mutta pitkäperjantaina kokeilen jotain aivan uutta mämmistä. Tarjoilin vieraillemme kuplivan kanssa suolaista mämmiä palttoonnapeista - kuulostaa varmasti oudolta, mutta niinpä vaan kaikki mämmillä täytetyt palttoonnapit hävisivät tarjoiluvadilta ennen kuin skagenilla täytetyt napit. Tässä ohje suolaiseen mämmiin, jos mämmiä on vielä jäljellä ja se ei tunnu muuten käyvän kaupaksi.

Sekoita kolmeen ruokalusikalliseen mämmiä saman verran ranskankermaa, lisää omena- tai valkoviinietikkaa muutama tippa tai max 1/2 teelusikallista, pyöräytä suolamyllystä suolaa muutama kierros tai hyppysellinen sormisuolaa. Sekoita vaahtomaiseksi. Maista ja makustele. Lisää jotain ainesosaa, jos tarpeen. Täytä palttoonnapit ja nautiskele heti uudesta makuelämyksestä.

Käytin tänä vuonna pääsiäispöydän koristeluun valkoisia ja harmaita höyheniä. Kiinnitin yhdet shampanjalaseihin ja toiset asettelin serviettien päälle pöydässä. Pienillä ja helpoilla yksityiskohdilla saa jo kivaa pääsiäisentunnelmaa.

Meillä on pääsiäinen alkanut jo vuosia Kiirastorstaina nauttimalla kauden ensimmäiset parsat ja niillä jatkoimme vielä Pitkäperjantaina ja Lankalauantainakin. 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti