keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Dinner party ja syksyinen kattaus
















Pitkästä aikaa kutsuttiin ystäväpariskunta meille dinnerille! Loppukevät ja -kesä olikin aika haipakkaa menoa paikasta ja juhlasta toiseen, toki mökillä meillä kävi muutamat ystävät kyläilemässä, joten aikaa vierailuille kotona ei vaan yksinkertaisesti ollut. Muutama viikonloppu sitten sattui tosiaan tämän kesäkauden ehkä viimeisin lämmin lauantai ja saimmekin istua iltaa isot ranskalaisen parvekkeen ovet auki koko illan, ihan kuin jossain etelässä konsanaan.

Pöytään keräsin samana aamuna muutaman pihlajanmarjatertun valkoisten koristekivien seuraksi. Kynttilätkin pääsivät oikeuksiinsa myöhemmin illalla. Vanhoissa hopeisissa lusikoissa oli alkuun tarjolla savustettua kotimaista sampea Varkauden seudulta. Sammen lihan koostumus oli hyvin lihaisa, ehkä vähän tonnikalamainen, maku lempeä ja herkullinen. Kannattaa maistaa, ainakin Tukkutorin Kalasta Helsingistä sitä saa.

Olipas kiva taas pitkästä aikaa kattaa pöytä, suunnitella ja valmistaa ruoat sekä nauttia illasta hyvässä seurassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti