keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Hyvinvoinnin tavoitekartta - liikunta - miten on mennyt?

Liikunta - kirjoittelin aiemmin elokuun alussa liikuntatavoitteista. Edelleen tavoittelen liikunnan avulla parempaa kuntoa, energisempää oloa ja yleisen jaksamisen paranemista. Elokuun alkupuolen lomailin ja silloin tein mökkitreeninä kahvakuulalla ja trx-naruilla monipuolisia kehonpainotreenejä. Arjen alettua aloittelin taas joogan ja kävin muutaman kerran ohjatussa porrastreenissäkin sekä vietin yhden sunnuntain joogaretriitissä. Sitten alkoikin nuha ja kurkkukipu, joka esti kaiken muun liikunnan paitsi kävelylenkit. No, niillä mentiinkin sitten reilut kolmisen viikkoa. Kävin myös muutaman kerran hieronnassa, se teki niin hyvää, että päätin käydä nyt kerran kuukaudessa säännöllisesti jossain hemmottelevassa hieronnassa.

Eräänä maanantaiaamuna sateisen koiralenkin jälkeen päätin laskeutua portaat alas taloyhtiön kuntosalille pitkästä aikaa ja tein siellä tehokkaan 45 minuutin kahvakuulatreenin. Tulipa energinen olo!

Entä se juoksu? No, kysyin itseltäni miksi olen asettanut jonkin 5 km juoksutavoitteen ja miksi haluan juosta, se kun ei tunnu omalta, ainakaan tällä hetkellä. Enemmän pidän pitkistä kävelyistä yksin tai kaverin kanssa. Kävelytreffeistä kerroin täällä. Juoksu tulee ohjelmaan kun tulee jos siltä tuntuu.

Viime viikolle olin sopinut itseni kanssa jumppapallotreenin salilla, ystävän kanssa uintitreffit ja kahden ystävän kanssa pitkät kävelytreffit. Näillä mentiin viime viikko ja joka viikko tietenkin venyttelyä ja joogaa kotona. Ja päivittäisiä koiranulkoilutuskävelylenkkejä unohtamatta! 

Kävin muuten yhtenä sunnuntaina pyöräilemässä pitkästä, pitkästä aikaa. Olipas kiva fillaroida pitkin merenrantoja upeassa syyssäässä.

Näillä mennään ja tämänkin viikon liikunnat on nyt merkitty kalenteriin, jotta niillekin on yhtälailla aika varattuna kuin kaikelle muullekin tekemiselle.

Tsemppiä liikuntaviikkoosi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti