maanantai 17. syyskuuta 2018

Kävelytreffeillä saarissa
Kävelytreffit iltapainoitteisten kahvila/ravintolatreffien sijaan ja aamiaistreffien lisäksi on se mitä suosin nykyään kun haluan tavata kavereita. Suurin osa kun tekee siistiä sisätyötä istuen, niin mikäs sen parempaa kuin vaihtaa kuulumiset kävellen ulkona raittiissa ilmassa työpäivän jälkeen. Ja aina voi mennä uusiin maisemiin kävelemään.

Tänä syksynä olen kävellyt paljon saarissa; kuten Lammassaaressa, Tervasaaressa, Lauttasaaressa ja paljon tietenkin muuallakin, monta saarta vielä kävelemättäkin.

Kuvat ovat Lammassaaresta, joka oli minulle aivan uusi tuttavuus. Aivan kuin olisi safarilla ollut. Ihan mieletön paikka, hienot leveät 'pitkospuut', lampaita ja lehmiä, vehreää luontoa ja merenrantakallioita. Lähes keskellä Helsinkiä.

Luonnossa liikkuminen ja oleminen tunnetusti laskevat stressitasoja. Mieli ja keho tarvitset palautumista päivittäin. Jotta voi kokea hyvää stressiä, on oltava voimavaroja ja energiaa. Fyysinen vahvuus ja hyvä olo ovat yhteydessä henkiseen hyvinvointiin. Luonnossa olosta voi nauttia kaikilla aisteilla. Haistele metsän tai puiston tuoksuja, katsele lähelle ja kauas, kosketa pehmeää sammalta tai karkeaa puunrunkoa, kuuntele tuulta ja lehtien havinaa, maistele marjoja ja ketunleipiä.

Nauti ja keskity hetkeen!
2 kommenttia: