lauantai 4. toukokuuta 2019

Keväisiä mökkipuuhia














Vappua ennen pääsimme kunnolla haravoimaan mökillä! Mikä siinä haravoimisessa onkin niin ihanaa. Tosin takapiha oli vielä lumenvallassa, mutta hyvähän se on että ensikerrallakin saadaan jatkaa haravanvarressa heilumista.

Nyt kyllä jännittää mitä niille muutamille orvokeilleni on käynyt eilisen lumisateen takia, mutta toivottavasti ovat sitkeitä yksilöitä ja tsemppaavat siellä. Siistin myös kukkapenkkejä ja katsastin paikkoja sipulikukille, joita aion ensi syksynä istuttaa.

Laiturin puiset uimaportaat olivat haljenneet, olisi vaan pitänyt uskoa omaan intuitioon ja ottaa ne pois, mutta kun edellinen omistaja kertoi, ettei hän ole niitä koskaan talveksi poistanut 10 vuoden aikana, niinpä sitten jätimme ne talveksi sinne rohkeasti. No, uudet on siis tilattu ja nyt sellaiset helposti poisnostettavat portaat. Saadaan ne ensikerralla paikoilleen sitten. Laiturin alta muutama ponttoni oli irronnut talven aikana ja ne olisi nyt jotenkin saatava sinne takaisin. Itse laituri säästyi pahemmilta vaurioilta talven aikana, vain yksi lauta vähän törröttää. 

Kesäkukkaruukut ja mullat odottavat valmiina, täytyy nyt miettiä milloin kesäkukkia uskaltaisi istuttaa, tuskin vielä parin viikon päästä kuitenkaan.

Vaihdoimme myös laudat saunalta laiturille vieviltä terassiportailta, mutta teen siitä projektista ihan oman kirjoituksen. 

Teimme joka päivä hommia pihapiirissä aamusta iltaan, välillä pitäen kahvi- ja lounastaukoja. Oli niin kiva puuhastella yhdessä koko perheen kanssa. Ja kun työt etenivät hyvin ja saimme paljon aikaiseksi muutamassa päivässä, niin mikäs sen parempaa. Tuskin maltan odottaa kun taas pääsemme mökille. Nyt tiedän mitä mökkihöperyys on!

Aurinkoista lauantaita, viileästä säästä huolimatta!

2 kommenttia:

  1. Aurinkoista lauantaita täältä toiselta mökkihöperöltä!
    Itsekin olisin halunnut lähteä tänään laittamaan omaa pikkumökkiä kesäkuntoon, mutta mies oli sitä mieltä, että vielä on liian kylmä. Siirtyy siis hamaan tulevaisuuteen. Tai ehkä huomiseen... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoista päivää tosiaan, vaikka kylmää sellaista. Miehet ja niiden syyt! ;) Lasken jo päiviä milloin pääsemme seuraavan kerran....ja yritän miettiä miten pääsisi jo aiemmin - selvä mökkihöperyyden merkki. Toivottavasti pääset/te pian kuitenkin.

      Poista