torstai 29. elokuuta 2019

Granola - itsetehty ja superterveellinen










Aurinkoista torstaihuomenta!

Sain maistaa ystäväni mökillä kesällä hänen tekemää granolaa aamiaisella. Se oli niin ihanan makuista ja rapeaa tuoreiden marjojen ja tilkkasen luonnonjogurttia kanssa. Sain sitten linkin ohjeeseen ja kun tämä onnistui niin hyvin, niin ajattelin ohjeen teillekin jakaa.

Tarvitset:

taateleita 175 g
tahinia 120 ml
kaurahiutaleita 270 g
pähkinöitä maun mukaan 140 g
rusinoita (luomu) 75 g
kuivattuja karpaloita 30 g
auringonkukansiemeniä 35 g
kurpitsansiemeniä 35 g
kookoshiutaleita 15 g
kanelia 0,5 tl
suolaa 1/4 tl (voi jättää pois)

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Pilko taatelit. Sekoita taatelit ja tahini ja 3 ruokalusikallista vettä keskenään ja laita tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella pehmeäksi tahnaksi. Lisää vedenmäärää vähän, jos ei meinaa soseutua.

Laita kaikki muut aineet isoon kulhoon ja sekoita taateli-tahiniseos joukkoon. Levitä granolaseos leivinpaperin päälle uunivuokaan tai -pellille. Paista uunissa 30 minuuttia tai kunnes seos on sopivan kauniin kullankeltaista. Sekoita muutaman kerran paistamisen aikana ja ole tarkkana ettei granola tummu liikaa. Anna jäähtyä ja siirrä kauniiseen rasiaan. Herkuttele aamiaisella, välipalaksi ja illalla. Itse syön granolaa marjojen ja mantelimaidon kanssa. 

Alkuperäinen ohje
sivustolta Pick-up Limes.

2 kommenttia:

  1. Meillä neiti paistaa aina granolat, ja joulun alla suorastaan ihan urakalla lahjoiksikin. Hänen reseptissään on myös tumma suklaata pienen pieninä paloina, slurps. On täytynyt ruveta rajoittamaan tätä herkkua, koska kulutus karkaa äkkiä aika reiluksi vieden terveysvaikutukset mennessään ;)

    VastaaPoista
  2. Suklaahippuset granolan seassa kuullostaa suorastaan vaarallisen hyvältä, mutta onneksi granolaa ei nyt ihan soppalautaselta kuitenkaan syödä, joten jatka vaan samaan malliin herkuttelemalla tyttären granolalla!

    VastaaPoista