maanantai 19. elokuuta 2019

Riika- hotellisuositus Grand Poet by Semarah



















Maanantain alkuiltaa ja kivaa uutta viikonalkua!

Tulimme eilen kolmen yön reissulta Riiasta. Olimme siellä ensimmäistä kertaa ja varmasti menemme uudelleen, nähtävää ja koettavaa jäi vielä, vaikka paljon ehdimme nytkin. Mutta ensimäisenä tässä teille nyt hotellisuositus.

Semarah-ketjuun kuuluva Grand Poet -hotellimme sijainti oli aivan loistava, vain reilun 5 minuutin kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Hotelli sijaitsi vehreän puiston ja puistoa halkovan joen vieressä.

Rakennus oli ulkoa yhtä upea kuin lähes kaikki kaupungin talot, ainakin niillä alueilla missä turistit kulkevat. Kaikki rakennukset olivat hyvin kunnostettuja tai uudet rakennettu vanhan näköisiksi; voi kunpa täällä meilläkin rakennettaisiin vanhan näköisiksi taloja, jos muu ympäristö on jo vanha ja arvokas, eikä vain rakennettaisi uutta mahdollisimman modernin näköiseksi, jos se ei istu muuhun ympäristöön. Euroopassa tätä jo tehdään paljon, toivottavasti meilläkin pian.

Mutta takaisin hotelliin ja hotellihuoneeseemme. Kylpyhuoneemme oli parasta hotellihuoneessamme. Upeat materiaalit, iso ikkuna puistoon eli kylpyhuoneessa oli kaunis luonnonvalo koko ajan, se oli tilava ja ylellinen, myös kylpyamme ilahdutti, mutta ilmasto- ja ympäristösyiden takia omatuntoni ei antanut laskea ammetta täyteen vettä, jotta voisin siellä vartin lillua kuplajuoma kädessä iltapäivällä ennen illan rientoja. Ja miksi hotelleissa on kylpyammeet, kun tarjolla ei ole kylpyvaahtoa? Ehkä juuri siksi etteivät ihmiset laskisi ammeellista vettä turhaan, kun suihkussa voi peseytyä pienemmällä vesimäärällä. Menin mieluummin hotellin spa-alueen palveluista nauttimaan; tarjolla oli hyörysauna, suolakivihuone, uima-allas, poreamme, kaksikin tavallista saunaa ja kylmäsuihku. Lisäksi varasin itselleni kasvohoidon ja hieronnan. Todella ihanaa ja rentouttavaa!

Hotellin aamiainen oli myös runsas ja monipuolinen; smoothiet, erilaiset munaruoat, leivät, vihannekset, hedelmät, puuro, hillot, pähkinät, siemenet, pekonit, makkarat, kahvit, teet ja kuplajuomat - jokaiselle siis jotakin!

Palvelu, yleinen tunnelma, siisteys ja materiaalit saivat meiltä myös täydet pisteet. Voin lämpimästi suositella tätä hotellia ja hintatasokaan ei ollut kova huomioiden kaikki tuo ylläkerrottu. Tämä oli itseasiassa halvempi kuin kesällä aiemmin yöpyminen Aurajoenrannassa ja taso ei ollut silloin lähelläkään tätä. 

Kirjoittelen vielä lisää Riiasta; yleisesti nähtävyyksistä, mitä teimme ja annan muutaman ravintolasuosituksenkin!

Leppoisaa illan jatkoa!


ps. unelmien talossani kylpyhuoneessa olisi tuollainen iso ikkuna leveällä ikkunalaudalla, näkymänä luonto ja sisään tulvisi valoa runsaasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti