tiistai 21. toukokuuta 2019

Suklaamascaponekakku äitienpäivänä













Äitienpäivää vietimme meillä omalla pienellä porukalla eli tarjosimme äitienpäivälounaan minun äidille, ja oli isäkin mukana toki, sekä tyttärellemme poikaystävänsä kanssa.

Alkuun kohotimme proseccomaljat kaikille äideille, mutta myös kaikille naisille. Jotkut ovat äitejä, toiset biologisia, toiset adoptio-, sijais-, vara- tai apuäitejä, jotkut ovat äitien tyttäriä ilman omia lapsia, kummiuskin voi olla henkisenä äitinä olemista kummilapsille. 

Alkuun söimme valkoista parsaa sitruuna-voisulan kanssa. Pääruokana tarjosimme kanaa saltimbocca, kauden vihanneksia ja salvia-voiperunoita. Jälkiruokana tarjosin tämän ihanan Sikke Sumarin suklaamascarponekakun. Kakun tarjosin alimmassa kuvassa näkyviltä ruusulautasilta, jotka olemme perineet mieheni isoäidiltä, ja tähän kahviastiastoon sopii nuo minun ruusukahvilusikkana täydellisesti. Ja yleensähän kakkua jää, ja olinkin varautunut sitä pakkaamaan kaikille  mukaan, mutta tämä kakku oli niin järisyttävän hyvää, että sitä ei jäänyt palaakaan.

Tässä ohjetta teillekin kevään ja kesän juhliin.

Tarvitset:

Suklaakerros
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot muna-sokerivaahtoon. Yhdistä jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokeri-jauhoseokseen.

Mascaponetäyte
500 g mascarponea
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl tomusokeria
2 munaa

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Leivinpaperin reunojen on hyvä tulla vuoan reunojen yli, silloin kakku pääsee kohoamaan kauniisti. No, mun kakku ei ihan kohonnut niin kuin Siken versio. Mutta maku oli sitäkin parempi.

Kaada 2/3 suklaataikinasta vuokaan. Kaada mascarponetäyte varovasti suklaataikinan päälle, mutta jätä reunoille noin verran suklaataikinaa. Lisää loppu suklaataikina mascarponetäytteen päälle. Sentin reuna on tärkeä, jotta alla oleva suklaataikina kohtaa päälle tulevan suklaataikinan ja mascaponetäyte pysyy suklaiden sisällä. Katso kuva Siken alkuperäisestä ohjeesta.

Paista kakkua 180 asteen uunissa 45 minuuttia, pinta ei saa hytistä enää, käännä sitten lämpö pois uunista ja anna kakun olla vielä noin 10 minuuttia uunissa.

Jäähdytä kakku kunnolla ennen tarjoamista, koristele ja tarjoile vasta seuraavana päivänä. Käytä koristeina kauden marjoja, ne myös raikastavat tuhtia suklaan ja mascaponen liittoa.

Keväisin kakkuterveisin,
Johanna





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti