maanantai 23. toukokuuta 2016

Grilliherkkuja

Tässä muutama kuva viikonlopun grilliherkuista: paljon, paljon kasviksia ja kanaa tällä kertaa. Eriväriset pikkutomaatit ja tuoreet jalopenot sopivat grilliin mitä parhaiten, pirskota päälle vain vähän öljyä, halutessasi suolaa ja mustapippuria, ja vain muutama minuutti grillissä.



Osan broilerinfileistä marinoin sitruunassa ja öljyssä, mausteena ripaus suolaa ja mustapippuria, osan chimichurri-kastikkeessa. Ostin tällä kertaa chimichurri-kastikkeen valmiina, pääraaka-aineet siinä kuitenkin ovat: oliiviöljy, punaviinietikka, valkosipuli, chili, korianteri, lehtipersilja, suola ja halutessasi savunmakuinen paprikajauhe, joten helppo tehdä myös itse sekoittamalla kaikki ainekset. Kastiketta voi halutessaan lisätä vielä jo grillattujen vihannesten ja lihojen päälle.



Toisena päivänä marinoin kesäkurpitsaviipaleita chimichurri-kastikkeessa. Tein myös ihanat parmankinkku-mozzarellanyytit. Grillasin niitä vain hetken, niin että kinkku tulee rapeaksi ja juusto alkaa sulamaan. Näitä herkkuja oli tarjolla myös Budapestin brunssilla!


Allaolevassa annoksessa parmankinkku-mozzarellanyyttejä, sydänsalaattia, guacamolea, grillattuina kesäkurpitsaa, pikkutomaatteja, vihreää parsaa ja jalopeno, broileria ja jättikatkarapuja.


Grillaaminen on helppo ja kiva tapa laittaa ruokaa!

2 kommenttia:

  1. Oih, vesi kielellä heti tunnistin brunssin herkkunyytit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kannattaa kokeilla herkkunyyttejä ja muistella samalla ihanaa brunssia!

      Poista