lauantai 20. heinäkuuta 2019

Imatrankoski ja koskinäytös
















Huomenta heinäkuiseen viikonloppuun!

Olimme ystävien kanssa jo talvella sopineet että tulevat meidän mökille ja sitten käymme katsomassa Imatrankosken koskinäytöksen. Koski ja pato ovat olleet remontissa kolme vuotta ja nyt vihdoinkin koskinäytöksiä järjestetään kesäkaudella keskiviikosta sunnuntaihin klo 18. Tarkista tarkemmat ajat ja poikkeukset täältä.

Kokemus oli upea ja unohtumaton. Vesi alkoi hitaasti valumaan koskenuomaa pitkin Sibeliuksen musiikin soidessa ja vesihöyryn levitessä ilmaan. Näytös kestää 20 minuuttia ja se on ilmainen. Kannattaa mennä ajoissa paikalle, niin saa hyvän katselupaikan itselleen. Me olimme paikalla noin puoli tuntia ennen näytöksen alkua. Katselupaikkoja on useampia, mm. kosken ylittävä silta ja Valtionhotellin pengeralueet.

Imatrankosken pudotuskorkeus on noin 18 metriä ja pituus 1300 metriä. Imatrankoski oli vapaana virratessaan yksi Pohjoismaiden suurimmista koskista. Koski on myös Suomen vanhin matkailunähtävyys, jo 1800-luvulla siellä alkoi käydä turisteja ihailemassa tätä luonnon ihmettä. Koski padottiin vuonna 1929 ja toimii nykypäivänä vesivoimalana, joka on teholtaan Suomen suurin.

Kesäretkiterveisin,
Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti