perjantai 19. heinäkuuta 2019

Mökkiprojekti: kesäkeittiön maalaus











Perjantaihuomenta!

Tänne mökille on täksi päiväksi luvattu koleampaa säätä, vähän vettäkin ja tuulta, joten tänään on aikaa työhommille koneella. Illalla saamme ostamamme suotuveneen tänne, mies sitä lähti juuri hakemaan. Joten illalla soudetaan.

Mutta nyt esittelyssä seuraava mökkiprojekti.

Meillä on mökin takana olevalla terassilla kesäkeittiö, joka ei miellyttänyt silmää lainkaan värinsä takia. Muiden tärkeämpien projektien mennessä edelle, kesäkeittiön freesaus ei ollut edes tämän kesän projektilistalla. Uudesta keittiöstä olin haaveillut alusta asti: joko vastaavanlainen tai jotain ihan muuta. No, sellainen isompi muutos tietenkin maksaa ja mietimme myös onko se tarpeen, kun nykyiset kaapit ovat ihan ehjät ja kokonaisuus on toimiva meidän käyttötarkoitukseen. Päätimme sitten vain maalata kaappien ovet ja vaihtaa vetimet. 

Kesäkeittiö on käytössä aina aamuisin kun tiskaan edellisen päivän tiskit siinä. Kaasuhellalla lämmitän tiskiveden, nostan kaksi isoa pesuvatia pöytätasolle ja astioiden kuivaustelineen. Kaapeissa säilytetään myös grillauksessa tarvittavia välineitä, ylimääräisiä lyhtyjä ja pihapelejä.

Pöytätaso on myös käytössä iltaisin kun grillaamme. Siinä on hyvä pitää grilliin meneviä ruokia, valmistella niitä ja vaikkapa keittää perunat tuolla vanhalla, mutta toimivalla kaasuhellalla. 

Sohvaistuinryhmässä on vieraidenkin kiva odotella aperitiivia siemaillen grillattavien valmistumista ja katsella nyt kokonaisilmeeseen sopivaa keittiötä. Ja olla tietenkin isännän seurana, joka meillä aina grillaa. Minä grillaan vaan pakon edestä, keskityn mieluummin lisukkeiden valmistamiseen. 

Vetimet ovat antiikkipatinoidut ja maali on Tikkurilan Unica Akva valkoinen puolikiiltävä, joka on nimenomaan ulkokäyttöön tarkoitettu maali ikkunapuitteisiin ja oviin. Nyt ovet on maalattu kertaalleen, taidan kuitenkin vielä maalata toisen kerran jossain vaiheessa kun maaliakin jäi. Hioin ovet kevyesti hiekkapaperilla, lähinnä pinnan puhdistamiseksi, ennen maalaamista.

Mitä pidät muutoksesta? Maalipurkin hinnalla aika iso muutos parempaan.

Mökkiprojektiterveisin,
Johanna


2 kommenttia:

  1. No kyllä kannatti maalailla, freesautui ilme ihan uudeksi! Mä jättäisin sen just noin vähän krouvimmalle maalipinnalle 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja muu perhe sanoi myös, että ei toista maalikerrosta tarvita, joten annetaanpa sitten olla ja keksitään maalille jotain muuta käyttöä! 😉

      Poista