torstai 25. heinäkuuta 2019

Kesäherkuttelua








Huh hellettä ja hei torstai-iltaan!

Tänä kesänä on tullut herkuteltua mökillä makeilla, sokerisilla herkuilla todella vähän, suorastaan minimaalisesti; ottaen huomioon että olemme olleet mökillä tänä kesänä yhteensä 4 viikkoa. Mökillä on leivottu yhteensä vain kolme pientä marjapiirakkaa: raparperi-mansikka, metsämansikka-mustikka ja mustikka. Ja nämäkin kaikki kun on tullut vieraita eli ovat menneet parempiin suihin. ;)  Eikä siis olla ostettukaan mitään valmiita pullia tai jäätelöä.

Marengit (kaupan valmiit) kuuluvat toki aina myös mun kesäherkutteluun ja ne ovatkin kauniita pikkumakeita mitkä maistuvat helteellä ja ovat oivallinen vierasvara kahvipöytään ja sopivat myös kuplivan kanssa nautittavaksi. Laitoin ne esille nyt tuohon kauniiseen kirpparilta löytämääni lasiin. Tein muitakin kivoja löytöjä paikalliselta kirpputorilta, mm. Arabian vesikannun ja lautasia, muutaman euron kappalehintaan. Piirakan vieressä näkyvät kukkalautaset ovat myös Arabian vanhoja ja niin ihanat!

Olemmekin enemmän herkutelleet tuoreilla marjoilla ja kirsikoilla, ja tuntuu jotenkin että kirsikat ovat olleet tänä vuonna erityisen makeita. Näilläkin on saanut suun makeaksi, mutta vähän terveellisemmin.

Herkullista kesänjatkoa, miten sitten ikinä herkutteletkin!
Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti