sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Liikuntahaaste - miten on mennyt tähän asti?
Positive mind - positive vibes - positive life

Kirjoittelin tarkalleen kaksi kuukautta sitten liikuntahaasteesta, jonka asetin itselleni. 

Nyt pieni tilannekatsaus miten on mennyt. Teen tilannepäivityksen kahden kuukauden välein, siinä ajassa ehtii jo tapahtuakin jotain.

Treeni-into vain kasvaa koko ajan, kun olen huomannut edistystä kunnon noustessa ja liikkeiden helpottuessa, jolloin tietenkin lisään painoja, toistoja tai matkaa. Vielä on kuitenkin treenimatkaa kuljettavana 10 kuukautta ja treenejä tehtävänä 213 kertaa ennen 50-vuotispäivääni. Ja sen jälkeen jatkan entistä parempi kuntoisena, olen saanut liikunnan elämään täysin luonnolliseksi osaksi ja voin muutenkin hyvin ellen erinomaisesti.

Miten olen sitten liikkunut tähän asti:

juoksulenkkejä 5 kertaa
lihaskuntoa 21 kertaa (kahvakuula, TRX, kehonpaino)
kehoahuoltavaa treeniä 4 kertaa 
golfia 3 kierrosta
hyötyliikuntaa mökkihommissa ja kävelyä useita tunteja ja kilometrejä, uintia, pyöräilyä...

ja paljon muuta. Huomaan nyt että tuo kehonhuolto vaatii selkeästi keskittymistä, vaikka jokaisen treenin jälkeen teenkin palauttavat venyttelyt, mutta että käyttäisin aikaa kunnolla venyttelyyn ja joogaan, siihen täytyy nyt panostaa. 
Helteiden takia juokseminen ja golf on jäänyt vähemmälle, ja olen keskittynyt mökinpihassa tai kotona ollessa lähinnä lihaskuntotreeniin. No, kunhan nämä superhelteet tästä väistyvät, niin voin jatkaa taas myös juoksulenkkejä. 

Olen tyytyväinen itseeni ja siihen että olen saanut tehtyä treenejä keskimäärin 5 treenin viikkovauhdilla. Energisyys on lisääntynyt selvästi ja yleinen jaksaminen parantunut. Välillä treenatessa tuskissa ollessani ja väsymyksen painaessa olen kysynyt itseltäni "kenelle teet tätä?" ja "miksi teet tätä?", olen vielä jaksanut ne viimeiset toistot tai kilometrit. Mulla on myös inspiraationlähteenä ja virtuaalimotivaattoreina Heidi  sekä Jenny ja eräs ystäväni, joka myös treenaa lähes päivittäin ja toisiamme tsempaten jaksamme jatkaa!

Toisto, järjestelmällisyys, suunnitelmallisuus, itsekkyys, sitoutuneisuus, omat valinnat.

Kun tekee asiat erilailla, niin jotain on tapahduttava ja on tapahtunutkin.

Kun vielä ns. arki alkaa kesän ja lomien jälkeen, niin silloin alkaa tapahtumaan varmasti vielä enemmän. Nukkumis- ja ruokailurytmit ovat lomalla aina vähän erilaiset kuin arjessa, vaikka olen niistäkin pyrkinyt pitämään hyvin kiinni koko kesän. Mökilläkin mietin välillä, että pitäisikö nyt valvoa ja ihailla auringonlaskua vaikka väsytti, totesin, että ei pidä, olen nähnyt jo aika monta auringonlaskua tähän ikään mennessä ja tälläkin lomalla tosi monta, joten miksi en voisi mennä sänkyyn lukemaan ja nukkumaan. Ja niin menin.

Itsensä arvostaminen, negatiiviset ajatukset pois, keskittyminen hyviinpuoliin ja itseen, kannustaminen ja mielen treenaaminen, kaikki mahdollisuudet ovat olemassa. 

Vuosi on hyvä aika muutokselle. Onnistumisen fiilis. Ajatteleminen ja suhtautuminen uudella tavalla. Repsahduksia ei ole. Liika fanaattisuus ei ole hyväksi. Teen asiat niin, että voin tehdä niitä loppuelämäni.

Pidän huolta iloa tuottavista asioista ja omista voimavaroistani. Syön hyvin, lepään ja liikun. Annan luonnon ja linnunlaulun hoitaa mieltäni.

Maailma oli, mutta jossain muualla. Kuin sukeltaisi veden alle, tajuaisi vain hämärästi, mitä pinnalla tapahtuu. (Luke Allnutt: Taivas on meidän)

Hyvinvointiterveisin,
Johanna

2 kommenttia:

  1. Oon niin vaikuttunut motivaatiostasi ja ylpeä ystävästäni! Ihanaa seurailla sun uutteruutta, ja siinä samalla toivoa että itsekin jossain lähitulevaisuudessa intoutuisi johonkin vastaavaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos rakas ystäväni! Kaikki aikanaan, minäkin tätä yrittänyt tehdä viimeiset 9 vuotta, mutta nyt vasta motivaatio kohdillaan ja halua voida paremmin. Kyllä se sullekin iskee jossain vaiheessa jollain tavalla, siis uutteruus ja motivaatio, mutta jos ei, niin sitten ei. Ei se niin vakavaa ole.

      Poista