tiistai 30. heinäkuuta 2019

Marinoidut ja grillatut kasvikset











Kasviksia ja vihanneksia lisää pöytään ja ruokavalioon! Sitä olemme tänä kesänä noudattaneet ja olenkin tehnyt paljon vanhoilla tutuilla tavoilla kasviksia sekä kokeillut uusia juttuja, kuten pikkelöityjä vihanneksia. 

Munakoiso on yksi lempikasvikseni, mutta sitä tulee tehtyä aivan liian harvoin. Kesällä teen sitä useammin, kun se on helppo grillata eikä sisälle tulee käryä kuin jos pannulla paistaisi.

Tarvitset:
munakoisoa
kesäkurpitsaa
paprikaa, eri värisiä
suolaa
öljyä
mustapippuria
tuoreita yrttejä

"Itketä" munakoisoa  noin puolisen tuntia ripottelemalla sen päälle suolaa. Öljyä vihannekset kevyesti ja grillaa ne kypsiksi. Asettele kaikki vihannekset kauniisti lautaselle, lorauta kevyesti vielä öljyä päälle, lisää muutama pyöräytys pippurimyllystä sekä jokunen hiutale sormisuolaa. Pilko mieleisiä yrttejä päälle ja tarjoa grilliruoan kanssa. Nämä säilyvät jääkaapissa päivän pari ja maistuvat kylmänäkin mainiosti vaikka aperitiivin kanssa.

Kasvisruokaterveisin,
Johanna






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti