sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Bryggeri ja Sunn

Oli taas treffien aika perjantaina! Mieheni pitää erilaisista erikoisoluista ja päätinkin viedä hänet Sofiankadun Panimoravintola Bryggeriin, josta olimme monesti puhuneet. Ravintola oli kahdessa kerroksessa ja terassikin näytti olevan grilleineen. Itse en ole mikään suuri oluiden ystävä, enkä myöskään siidereiden, mutta asiantunteva tarjoilija osasi suositella minulle "ei niin olutmaista olutta" eli Bryggerin Roséeta. Väri oli kaunis, maku enemmän viinimäinen, ei olutmainen juurikaan mutta ei myöskään siiderimäinen. Pullossa luki näin: Rosé on kauniin punertava ja hedelmäisen hapokas erikoisolut, jonka maustamiseen on käytetty Kiinanruusu-teetä. Rypälemehu antaa oluelle ainutlaatuisen viinimäisen luonteen. Tykkäsin ja voisin ostaa jopa kaupasta!

                                           





Siirryimme sieltä sitten ravintola Sunniin, sekin Senaatintorin laidalla, ravintolan ikkunoista on ehkä yksi Helsingin hienoimmista näkymistä Tuomiokirkolle. Ravintola on toisessa kerroksessa ja kun pääsimme saliin sisään, se ammotti tyhjyyttään. Saimme ikkunapöydän, mikä oli tietenkin kiva. Tilasimme ruoat, alkuun Jokirapu Skagen ja rapeaa romainesalaattia (kuva yllä) ja pääruoaksi otin Maalaisvasikkaa (kuva alla). Molemmat annokset olivat todella herkullisia ja kauniitakin vielä. 



Mutta, missä kaikki asiakkaat? Olimme ravintolan ainoat asiakkaat perjantai-iltana. Ikkunasta näkyvä Senaatintorikin ammotti tyhjyyttään. Tunnelmaa ravintola-iltaan tuovat myös muut ihmiset, puheensorina, ruokailuvälineiden kilahtelu lautasia vasten...kun kaikki tämä puuttuu, jää kokemuksesta puuttumaan jotain oleellista, vaikka ruoka olikin hyvää! Todella surullista ravintoloitsijalle ja kuinka kannattamatonta. Olin monista blogeista lukenut kehuja paikasta, ja siitä syystä paikan valitsinkin, enkä olisi ikinä voinut uskoa että olimme illan ainoat asiakkaat. Jäin sanattomaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti