sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Keväinen mökkiviikonloppu

Suht extemporee lähdettiin perjantaina iltapäivällä ajelemaan mökille, oltiin puhuttu lähdöstä, mutta haluttiin varmistella vielä sääennusteista tilannetta ja kun lupasivat lauantaille aurinkoista ja suht lämmintä, päätös oli helppo tehdä. Perjantaina heitimme talviturkit järveen, viileää tai suorastaan kylmäähän se vesi oli, mutta pikainen dippaus teki hyvää ja tuli niin hyvä mielikin siitä. Ja saunassa lämpeni hyvin sen jälkeen!




Luonto oli vielä kovin harmaata, ainoat väripilkut olivat sinivuokot, joita olikin paljon joka paikassa.



Perjantai-illan grillauksia tässä: mureat entrecote-pihvit, vihreää parsaa ja papuja - kaikki grillattuna, lisäksi vielä salaattia. Mökillä grillaamme säällä kuin säällä, myös sateella, en yhtään tykkää tehdä siellä ruokaa sisällä mitä nyt esim perunat pitää keittää ja muut esivalmistelevat työt hoitaa, mutta muuten ollaan grillin ja savustuslaatikon äärellä.




Lauantaina oli juuri niin aurinkoista ja lämpöäkin +14 kuten oli luvattu. Raparperikin sieltä puski jo kovasti mullasta esiin. Aamupäivällä haravoin koko pihan ja sitten teimme vielä tunnin kävelylenkin, hiljaisen oloista oli muilla mökeillä. Lenkin jälkeen maistui kahvit ja teet ulkona. Oli tarkoitus tehdä juoksulenkki ennen saunaan menoa, mutta mulla nenä valui siihen malliin, että jätin välistä. En tiedä mistä se johtui, koska tänään sunnuntaiaamuna ei ollut mitään nuhan/allergian oireita.




Sauna-olueni Stallhagenin Ceremonie!



Ja taas parsaa grillattuna, päällä parmesanraastetta ja seurana muutama jättikatkaravunpyrstö ja avokadososetta. Keväistä, eikö?


Mieheni puhui jo viime kesänä Weberin pallogrillin hankkimisesta ja nyt hän kävi sellaisen ostamassa ja pitihän se heti testata. Erityisesti odotamme että pääsemme kokeilemaan epäsuoralla lämmöllä kypsentämistä, kun sellainen ei onnistu tuolla vanhalla muuratulla puugrillillä eikä kaasugrillillä, jota tuskin enää käytämme lainkaan. Kyllä hiiligrillistä vaan tulee niin hyvä maku grillattaviin ruokiin! Nyt grillasimme naudanfilettä, parsaa ja halloumia, valkosipuliperunat tein uunissa.


Sunnuntaiaamuna heräsimme sateen ropinaan, joka tiesi aamiaista kynttilöiden valossa ja pikaista kotiin lähtöä. Tosin lähdemme aina viimeistään yhden maissa mökiltä kotiin, on kiva olla ajoissa kotona ja ehtii vielä puuhastella kotonakin jotain ennen uuden viikon alkua. Kiva viikonloppu oli.

Leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Mullakin on vesikielellä nykyään usein, kun vihdoinkin "saan" syödä oikeaa ruokaa joka aterialla! Ja huomaan että olen tehnyt myös ruokapostauksia enemmän...

      Poista