torstai 15. lokakuuta 2015

Nuuksio - Noux

Olen nyt käynyt kaksi kertaa Nuuksiossa ulkoilemassa. Aivan ihana paikka, vaikka meiltä onkin sinne matkaa jonkin verran. Sen verran matkaa siis on, että ei sinne ihan joka viikonloppu viitsi lähteä ajamaan.


Nuuksion metsissä on useita eri pituisia ja tyylisiä reittejä. Itse olen kävellyt kaksi rengasreittiä ympäri, viimeksi 4 km Haukankierroksen mieheni ja koiramme kanssa ja ensimmäisellä kerralla 8 km Korpinkierroksen Päivi-ystävän kanssa. Reitit ovat hyvin merkityt ja matkan varrelta löytyy myös mm. makkanranpaistopisteitä. Maisemat ovat jylhät ja upeat! On lampia, kaatuneita puita, kallioita, tiheää havumetsää ja avarampaa koivikkoa. Hiljaisuutta. Luonnon ääniä.









Jos lähimetsissä retkeileminen kyllästyttää ja kaipaa vaihtelua, niin kannattaa ehdottomasti lähteä Nuuksioon. Oikein kauniina päivänä suosittelen menemään heti aamusta ennen puoltapäivää, koska parkkipaikkoja on rajoitetusti ja tien varteen pysäköiminen ruuhkautaa tien, mutta tokihan siihen on auto jätettävä, jos mielii metsään. 

Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla yllätyt. Jos metsään haluat mennä nyt, näät sammalet myllätyt...

2 kommenttia:

  1. Oih, taas tuli halu päästä metsään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halu päästä metsään on krooninen! Metsässä olo tekee niin hyvää. Ehkä voisimme kokeilla Sipoon korpea joku päivä.

      Poista