keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Ravintola Ox Pikkuroballa

Pikku-Roobertinkadusta on tullut Helsingin uusi ravintolakeskittymä, siellä on mm. ihana Pastis, meille vielä korkkaamaton Vinkkeli ja hotelli Lilla Roberts ravintoloineen. Viime perjantaina kävimme nautiskelemassa ravintola Oxin tarjontaa. Paikka on tosi pieni, siitä syystä ei ole kuvia itse ravintolasalista, kun paikka oli aivan täynnä, pöytävaraus on siis suositeltava, tosin baaritiskille pääsee ilman ajanvarausta, mutta jotain häikkää heillä oli vielä ilmastoinnin kanssa, ruoan tuoksu oli liiankin voimakas sisääntullessa, joten voin kuvitella sen olevan vieläkin voimakkaampi tiskillä, koska sen takana valmistui illan ihanat ruoat. Seinät olivat aaltopeltiä, osa pöydistä marmoria osa puuta, ruokailuvälineet joko oikeasti vanhoja tai vanhannäköisiä ainakin, sellaisia mitä näkee kirppiksillä tai vanhoilla mökeillä.


Alkuruoka-annokseni: paistettuja kampasimpukoita, tomaatti-sinisimpukkaragu ja sinisimpukkakastiketta. Maut täysin kohdillaan, tätä olisin voinut syödä toisen annoksen heti perään. Myös seuralaisten karitsatartar ja marinoitu siika olivat todella herkullisen makuisia, seuraavalla kerralla tilaisin ehkä nuo kolme alkuruokaa pelkästään.Pääruoka-annokseni: haudutettua kuhaa, mustaa limeä ja oliivia, pinaatti-fenkolipyrettä ja sahramisimpukkakastiketta. Tässäkin oli kyllä maut todella kohdillaan ja annos oli sopivan kokoinen ja kauniskin vielä. Pääruoista myös ankka ja myskikurpitsa saivat kehuja.


Jälkiruoaksi valitsin kahdesta makeasta vaihtoehdosta haudutettua raparperia, vihreää kardemummaa, sitruunateesorbettia ja suolakaramellia. Suolakaramelli on kyllä niin hyvää - kaikessa!


Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti